HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / UYÖS 2020 Sınavı 5 Merkezde Başarıyla Tamamlandı
4 Ağustos 2020, Salı
UYÖS 2020 Sınavı 5 Merkezde Başarıyla Tamamlandı

Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından Türkiye’de 5 farklı merkezde yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları başarıyla tamamlandı.

UYÖS 2020 Sınavı, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Uşak olmak üzere toplam beş merkezde 2 bin 109 uluslararası öğrencinin katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi. Sınavlarda toplam 320 kişi görev aldı.

Sınavlarda sosyal mesafe hassasiyeti

UYÖS Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Karaman, tüm sınav düzenlemelerinin yapıldığı ve Kovid-19 tedbirlerinin alındığı sınavlarda maske kullanımı ve hijyen önlemleri ile adayların sosyal mesafeli olarak sınav binalarına alındıklarını, sosyal mesafeli sınav salonu yerleşimlerinin yapıldığını belirtti. Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan tüm ulusal ve uluslararası sıkıntılara rağmen sınavları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Karaman, UYÖS 2020 sınavları ile Uşak Üniversitesi olarak yürüttükleri uluslararasılaşma hedefi kapsamında önemli bir adım daha attıklarına inandıklarını söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Karaman, “ Uluslararası öğrencilerimiz sınav sonuçlarına ve tercihlere Uşak Üniversitesi web sayfası üzerinden ulaşabileceklerdir.”dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde, gerekli tedbirleri alarak UYÖS 2020 Sınavını gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisine teşekkür etti.