HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitede Sanal Mezuniyet Coşkusu
8 Temmuz 2020, Çarşamba
Üniversitede Sanal Mezuniyet Coşkusu

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun (UBYO), 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet töreni sanal ortamda gerçekleşti.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Yüksekokul öğrencilerinin mezuniyet coşkusunu yaşayabilmesi için uzaktan eğitim sistemi üzerinden görüntülü görüşme yöntemiyle tören düzenlendi.

Uzaktan erişimle sanal ortamda yapılan törene Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mesut Atasever, Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nakilcioğlu yaptığı konuşmada, öğrencilerin dört yıllık süreci en verimli şekilde geçirdiklerine inandığını belirterek şunları söyledi:

“Gönül isterdi ki mezuniyet coşkusunu yüz yüze yaşayalım; keplerinizi havaya atarak bir kutlama gerçekleştirelim. Ancak sağlık her şeyden önemli. Sevgili öğrenciler, Uşak Üniversitesi’nin sloganı ‘Aklın ve Bilimin Işığında, Yeni Nesil Bir Üniversite’dir. Bizler, aklı ön plana alarak sizleri yetiştirmeye çalıştık. Aklımız her yerde bize rehber olmalı, onu en doğru şekilde kullanmalıyız. Aklımızı kullanarak karanlık ideolojilerden, saplantılardan uzak durabiliriz. Daima bilimin ışığında ilerleyeceğiz. Safsataya, kuru teori ve söylentilere takılıp kalmak yerine, bilimin somut verilerine dayanarak hayatınıza yön verebilir, geleceğinizi biçimlendirebilirsiniz. Diğer önemli husus ise saygın bir kişiliğe sahip olabilmektir. Saygınlık kazanmak için önce kendinize saygı duymalısınız. Sizin üniversitede almış olduğunuz eğitim, saygınlığınızı ömür boyu sürdürmenizin bir aşamasıdır. Alın terinizle elde ettiğiniz diplomalar bu saygınlığın birer simgesidir. Bizler size sadece öğrenim gördüğünüz bölümlerle ilgili teorik ve pratik bilgiler vermiyoruz, aynı zamanda sizleri hem ailenize, hem çevrenize, hem de asil milletimize karşı saygı ve sevgi besleyen fertler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bundan böyle kendinizi her an geliştirmek için çaba göstermelisiniz. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, ama şimdi hayat üniversitesindeki eğitiminiz başlıyor. Yaşam boyu eğitim, son nefesinize kadar sürecek. Hedeflerinize ulaşmak için lütfen eğitimden uzak kalmayın. Milletimizin beş bin yıllık tarihinden süzülüp gelen temel değerlere sahip çıkmak, her ortamda bunları savunmak ve yaşatmak temel ilkeniz olmalıdır. Sevgili gençler, yıldızınız daima parlasın, ufkunuz, istikbaliniz açık olsun. Yaşam yolculuğunuzda üstün başarılar diliyorum.”

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Atasever, Kovid-19 dolayısıyla mezun öğrencilerle fiziksel olarak buluşma imkânı bulunamadığını, ancak her şeye rağmen görüntülü görüşme yoluyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çevrimiçi bir araya gelerek mezuniyet coşkusu yaşadıklarını ifade eden Atasever, öğrencilere seslenerek “Dört yıldır bizimlesiniz. Sizlerle tanıştığımız için çok mutluyuz. İnşallah sizlere bir değer katmış ve ufkunuzu açmışızdır. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi ve Yüksekokul birincisi Onur Kılıç ise başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere dört yıl boyunca kendisine destek olan hocalarına teşekkür etti. Mezuniyetin bir son değil, yeni bir hikâyenin başlangıcı olduğunu ifade eden Kılıç, bundan sonra başarılı bir akademisyen olarak hizmet vermeyi amaçladığını belirtti.

Bu arada, öğrenciler tarafından hazırlanan, UBYO’nun bilimsel ve sosyo-kültürel faaliyetlerinin konu edildiği sunum ile Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Finansal Okuryazarlık Kısa Film Yarışması film gösterimi gerçekleştirildi.

Yüksekokul Bölüm Başkanlarıyla Bölüm birincilerinin kısa birer konuşma yapmasının, akademisyen ve öğrencilerin mezuniyetle ilgili duygularını aktarmasının ardından sembolik olarak kep atılması ile mezuniyet töreni alkışlarla son buldu.