HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Hemşirelikte İnovasyonun Yeri ve Önemi, İnovasyon Örnekleri” Konulu Konferans Gerçekleştirildi
21 Aralık 2017, Perşembe
Üniversitemizde “Hemşirelikte İnovasyonun Yeri ve Önemi, İnovasyon Örnekleri” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve üniversitemiz Sağlık Topluluğu tarafından düzenlenen “Hemşirelikte İnovasyonun Yeri ve Önemi, İnovasyon Örnekleri” adlı konferans 15 Aralık 2017 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Konferansa, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan,  Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar, konuşmacılar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dr. Yeliz Doğan Merih ve Hemşire Aytül Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dr. Yeliz Doğan Merih ve Hemşire Aytül Coşkun gerçekleştirdikleri sunumlarında, hastanelerinde çalışan hemşirelerin tasarladığı  inovatif ürünlerden, cerrahi aletler ve iğneler, doğum sonu kanama önleyici cihaz, yenidoğan yoğun bakım ürünleri, formül süt hazırlama cihazı, nefes öğreten yatak, ağlama sensörü, yenidoğan özel kan alma iğneleri, kan değişim cihazları, hasta konforunu destekleyici sürgülü yatak, pozisyon veren ve masaj yapan yatak, akıllı ürodinami cihazı, hasta mobilizasyonuna destek olarak giyilebilen serum askısı ve foley sonda askısı, süt sağma cihazları, ilaç navigatörleri, ilaç güvenliği için kontrol kalemleri, çok yönlü hasta bakım arabaları gibi ürünlerden söz ettiler. Dr. Yeliz Doğan Merih ve Hemşire Aytül Coşkun, hemşirelerin tasarladığı bu ürünlerin patent alma  veya faydalı model olarak tescillenme  sürecinden bahsettiler. Hemşirelik öğrencilerine de ilham veren tüm bu inovatif ürünler tüm öğrenciler tarafından heyecan ve ilgi ile izlendi.

Konferansın sonunda üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan,  Dr. Yeliz Doğan Merih ve Hemşire Aytül Coşkun’a üniversitemizin teşekkür belgelerini takdim etti.