HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş ve Beraberindeki Heyet UOSB’yi Ziyaret Etti
11 Haziran 2020, Perşembe
Rektör Savaş ve Beraberindeki Heyet UOSB’yi Ziyaret Etti

Uşak Üniversitesi Rektörü ve Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Zafer Teknopark A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ni (UOSB) ziyaret etti.

Ziyarette UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Rektör Savaş ve Prof. Dr. Kandemir, Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Uşak OSB Teknopark’ın son durumu hakkında bilgi aldı.

Uşak'a Teknopark Kazandırdık

Uşak OSB’de kısa süre içinde faaliyete geçecek olan Teknopark'ın hem Uşak Üniversitesi’ne hem de Uşak iline büyük katkı sağlayacağını söylen Rektör Savaş, verdikleri desteklerden dolayı UOSB'ye teşekkür etti. UOSB’nin, Uşak için önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Teknoparklar; üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemleridir. Bu ekosistemler, bir ülkenin geleceği ve kalkınmasında önemli atılımların kaynağıdır. Bu bağlamdaki tüm çalışmalarımızı UOSB’nin destekleriyle başarıyla yürütüyoruz. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Destekleri; yatırımları özendirmek, yatırımcı ve girişimci çekmek konusunda oldukça önemlidir.” dedi.

Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise iki ilin işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki kurumların ülke ve bölge için çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.