HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İç Tetkik Açılış Toplantısı Gerçekleşti
26 Mayıs 2020, Salı
İç Tetkik Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemizde yürütülen kalite çalışmalarının, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim sistemi standardına göre yeterliliğinin ve etkinliliğinin takibi ile eksikliklerin ve uygunsuzlukların tespit edilerek giderilmesi amacıyla 20-23 Mayıs tarihleri arasında tüm birimlerimizle yapılacak olan ‘İç Tetkik’ toplantılarının açılışı, 20 Mayıs tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Gümüş, iç tetkik ekipleri ve birim yöneticilerinin katılımıyla çevrimiçi (online) gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşması yapan Prof. Dr. Gümüş, COVİD-19 salgını süresinde kalite çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecinin ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Dolayısıyla bu süre zarfında dokümantasyon çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Kalite Koordinatörlüğünde görev yapan arkadaşlarımızın birimlerle yapmış olduğu çalışmalar sonucunda dokümantasyon bazında çok fazla eksiğimiz olmadığını düşünüyorum. Fakat dış denetimden önceki bu süreç Uşak Üniversitesi olarak kalite yolculuğumuzda hangi noktaya geldiğimizi göstererek varsa eksiklerimizi tamamlama imkanı verecek.” dedi.

Toplantı sonunda üç gün sürecek ve online yapılacak olan iç tetkik programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Metin Gümüş, iç tetkik sürecinin iç tetkik ekipleri ile birimlerdeki personel arasında karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişi içerisinde sağlıklı ve planlandığı şekilde geçmesini istediğini belirtti.