HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Bağımlı Olma Özgür Ol
12 Mart 2020, Perşembe
Bağımlı Olma Özgür Ol

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında "Bağımlı Olma, Özgür Ol" adlı konferans gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, Muhammed Mustafa Özbey, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, "Zihinsel, psikolojik ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek bizim görevimiz. Çağımızın önemli sorunlarından biri olan bağımlılıkla ilgili, kişiyi bağımlılığa iten sebepler üzerine sorumluluklarımız var. Geleceğin öğretmenleri olacak sizler bu konuda bilinçli bireyler yetiştirmek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

Bağımlılığın olumsuz etkileri üzerine sunum gerçekleştiren Muhammed Mustafa Özbey, bağımlılığın birçok çeşidinin olduğunu belirterek insan sağlığını bozan bu etkinin, kişiyi özgüvensiz, kontrol mekanizması zayıf, insani değerleri ve prensipleri yok eden olumsuz davranışlara itebileceğini aktardı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, Muhammed Mustafa Özbey'e üniversite adına teşekkür belgesi takdim etti.