HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Teknoloji Çağında Güncel Muhasebe Trendleri
11 Mart 2020, Çarşamba
Teknoloji Çağında Güncel Muhasebe Trendleri

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İhracat ve Lojistik Topluluğu, Muhasebe ve Finans Topluluğu, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) ile Uşak Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirlik Odası (USMMMO) işbirliği ile "Teknoloji Çağında Güncel Muhasebe Trendleri" adlı panel düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen panele USMMMO Başkanı Mustafa Mıdık,  İSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Akdemir, İSMMMO Güngören İlçe Temsilcisi Tuncay Özen, İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Vedat Acar, Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Özen, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi İncilay Erduru, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İhracat ve Lojistik Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İncilay Erduru ve Muhasebe ve Finans Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Ercan Özen'in açılış konuşmalarının ardından USMMM Oda Başkanı Mustafa Mıdık yaptığı konuşmada teknolojiden en çok etkilenen mesleklerden birinin muhasebe olduğunu, yapay zekanın etkilerinin tartışıldığı bir dönemde teknolojiden uzak kalmamak gerektiğinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen panelde, İSMMMO Güngören İlçe Temsilcisi Tuncay Özen, işletmelerin muhasebe ve denetim işlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerin alınmasına katkı sunan, devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin teknolojik gelişmeler ve dijitalleşen dünyayla yeni bir boyut kazandığını, muhasebecilik mesleğinde dikkat edilmesi gerekilen hususları kendi mesleki tecrübeleriyle birlikte öğrencilere aktardı.

"Muhasebe ve Muhasebe Eğitiminin Dünü, Bugünü ve Yarını"

Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Acar muhasebe mesleğinin dünü bugünü ve yarını hakkında hazırladığı sunumda teknolojinin ve yabancı dilin iyi bilinmesinin meslek hayatında kişiyi daha iyi yerlere getireceğini ifade etti.

"Standartları Olan Bir Meslektir"

İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir ise akademik meslekler arasında uygulama alanında standartları olan tek mesleğin muhasebecilik olduğunu belirtti. Mesleki tecrübelerinden bahseden Akdemir; "muhasebecilik, gelişen ve değişen dünyayla beraber gelişmelere ayak uydurarak ve yenilenerek yapılan bir meslek, gelecekte kariyer yapacağınız mesleklerin başında muhasebecilik geliyor" dedi.

Yücel Akdemir muhasebe alanında kariyerine yön vermek isteyen öğrencilere de kişisel gelişim, dil, teknoloji, iş becerisi gibi konularda daha sıkı çalışmaları gerektiğini aktardı. İnteraktif bir şekilde devam eden panel, panelistlere teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.