HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğrenciler Yerel Yönetim İşleyişlerini Yerinde İnceledi
5 Mart 2020, Perşembe
Öğrenciler Yerel Yönetim İşleyişlerini Yerinde İnceledi

Uşak Üniversitesi ve Uşak Belediyesi arasında 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin başında imzalanan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerini kapsayan protokol kapsamında öğrenciler ilk eğitimlerini aldı.

Üniversite ve Belediyeyi eğitim çatısı altında birleştiren proje ile öğrenciler, yerel yönetimlerin işleyişini doğrudan görme fırsatı buluyor. Proje kapsamında başlatılan uygulamalı eğitim sayesinde hem yerel yönetimlerde hizmet veren personellerin alanında uzmanlaşması hem de öğrencilerin mesleki uygulamalarla bilgi ve tecrübe kazanması sağlanıyor.

Öğrenciler, Başkana Taleplerini İletti                                               

Uşak Belediye Meclisinin Huzurpark’ta gerçekleştirilen Mart ayı toplantısına katılan öğrenciler, meclis işleyiş sürecini yakından inceledi. Bahar döneminin ilk dersini Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan alan öğrenciler, yerel yönetimlerle ilgili bilgilendirilirken, belediye faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Çakın, Uşak Belediyesi’nin öğrencilere yönelik yapmış olduğu projelerle ilgili de, öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Çakın, gelen talepler doğrultusunda atılacak adımların belirlendiğini, çalışmaların en yakın zamanda başlayacağını aktardı.

Üniversitemizin Bilgi Birikiminden Yaralanıyoruz

Yerel seçimler ve Belediye Meclisi’nin işleyişi hakkında bilgi veren Çakın, “Belediyecilik bir yönetim ve organizasyon işidir, yerel yönetimin en temel halkasıdır. Yerel yönetimse bir tecrübe işi olduğu kadar aynı zamanda bilim dalıdır. Eğitimlerde sizlerin de gördüğü üzere yerel yönetimlerle alakalı gerek üniversitelerde gerekse özel araştırmalarla belediyeciliğin nasıl olması gerektiğine ve halka en iyi şekilde nasıl hizmet verilebileceğinin yolları üzerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Biz de bu anlamda üniversitemizle projeler gerçekleştirmeyi ve üniversitemizin bu konudaki bilgi birikiminden faydalanmayı diliyoruz. Aynı zamanda belediyemizin çalışmalarının bu konudaki gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu protokolü gerçekleştirdiğimiz için biz Uşak Belediyesi olarak çok memnunuz. Bu anlamda siz değerli öğrencilerimizi, kendinizi geliştirmek için harcadığınız emekler nedeniyle tebrik ediyor, protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.