HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezinin Çalışmaları Masaya Yatırıldı
19 Şubat 2020, Çarşamba
DTS Tasarım Merkezinin Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinin yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Dr. Şefik Baran Tarhan, Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda, Tasarım Merkezinin faaliyetleri, üniversite sanayi işbirlikleri ve yapılan protokoller hakkında bilgi verilmesinin ardından, DTS alanlarında BAP tarafından desteklenen projeler ayrıntılarıyla ele alındı.

Balcı: “İhtisaslaşan Üniversiteler Arasında Uşak Üniversitesinin Sanayi ile Olan İlişkisi Çok Kuvvetli”

Sunumun ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Daire Başkanı Tolga Balcı, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin gelişim grafiğinin çok iyi olduğunu belirterek, ihtisaslaşan üniversiteler içinde Uşak Üniversitesinin sanayi ile olan ilişkinin çok kuvvetli olduğunu belirtti. DTS projelerinin seçiminde ve takibinde izlenen yöntemlerin oldukça profesyonel şekilde hazırlandığını gözlemlediklerini söyleyen Balcı, uygulamaya koyulan projelerin başarılarını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Uşak Üniversitesinin tasarım merkezi binasının inşaatı için 2020 yılında kullanılmak üzere para tahsis edildiğini ve bina inşaatı için harcama kalemi verilen tek kurumun Uşak Üniversitesi olduğunun altını çizen Daire Başkanı Balcı, bu projenin tüm bakanlığı çok heyecanlandırdığını sözlerine ekledi.

DTS Tasarım Merkezi Adından Sıkça Söz Ettiriyor                                                          

Deri, tekstil ve seramik gibi 3 ana sanayi dalında tasarım konusunda ihtisaslaşan Uşak Üniversitesinin son iki yılda yaptığı çalışmalarla adından sıkça bahsettirdiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Savaş, üniversite olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. DTS Tasarım Merkezi binasının tamamlanmasıyla sadece Uşak ilinde değil, bölgede ve Türkiye’de örnek olacak işlere imza atılacağının altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Ülkemizin kalkınması ve dışa bağımlılığının azaltılması için hedeflerimiz doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sağlam bir ekonominin temelinde, ülkenin öz kaynaklarını ve iş gücünü doğru bir şekilde kullanabilmek yatmaktadır. Üniversite olarak bizler, bu düşüncenin bilinciyle hareket planlarımızı oluşturmakta ve uygulamaya koymaktayız.” şeklinde konuştu.