HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu’ndan İki Hatıra Ormanı
5 Şubat 2020, Çarşamba
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu’ndan İki Hatıra Ormanı

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu tarafından, 1 Eylül kampüs girişine ve Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonunun arkasında yer alan alanda, Şehit Cumhuriyet Savcıları Mehmet Selim Kiraz ve Murat Uzun adına 2 ayrı hatıra ormanı oluşturuldu. Yüzlerce fidan toprakla buluştuğu hatıra ormanlarıyla,hem şehitlerimizin ismi yaşatılırken hem de üniversitenin peyzaj/çevre düzenlemesine katkı sağlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Muhammet Esat Bolat yaptığı açıklamada, “Topluluk olarak özellikle Uşak ili olmak üzere ülkemizin birçok köy okuluna, yardıma muhtaç çocuklara ve ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte yaptığımız faaliyetlerde bu vatan uğruna toprağa düşüp can vermiş, şehadet makamına ulaşmış vatan evlatlarının da isimlerini yaşatıyoruz. Bu doğrultuda şehitlerimizin ismini verdiğimiz birçok kütüphane kurduk. Bunun yanında uzun zamandır çaba gösterdiğimiz hatıra ormanlarımızı da oluşturduk. Hatıra ormanlarımıza DHKP-C’li teröristlerce makamında şehit olan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz ve Tunceli Ovacık’ta PKK’lı teröristlerce görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Başsavcımız Murat Uzun’un isimlerini verdik. Gayemiz hem şehitlerimizin isminin yaşatılması, hem de üniversitemiz öğrencilerine şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu topraklardaki müreffeh yaşamın hiçte kolay kazanılmadığını anlatmaktır. Bize bu olanağı sağladığı için Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’a ve üniversite yönetimimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Faaliyetlerde, Yardımlarda Hep Önde Olmak Misyonumuz”

Topluluk Başkanı Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gizem Camcaz ise, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma topluluğunu kurduğumuz günden bu yana çeşitli bölümlerde öğrenim gören kıymetli öğrenci kardeşlerimizle gönüllülük esasına dayanarak el birliği ile çalışıp, bizden sonra gelecek olan nesillere umut olmak için çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz sadece Uşak ilinde kalmayıp aynı zamanda il dışındaki ihtiyacı olan okullara ve ailelere de ulaşmaktadır. Topluluğumuzun bütçesini ise yaptığımız organizasyonlarla, öğrenci arkadaşlarımızın topladığı yardımlarla sağlamaktayız. Öksüz başlara el, yetim gönüllere kucak olmak için; sosyal faaliyetlerde, yardımlarda hep önde olma misyonumuzu her zaman daha ileride tutmaya devam edeceğiz. Topluluk başkanı olarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, başta danışman hocamıza ve varlığıyla değer katan herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.