HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi Aldı
4 Şubat 2020, Salı
Uşak Üniversitesi Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi Aldı

Ürettiği hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini arttırmak, bölgeye daha iyi hizmet vermek amacıyla akreditasyon çalışmalarına 2017 yılında başlayan Uşak Üniversitesi Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (UBATAM), bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu hizmetlerden olan, su/atıksu ve tekstil analizlerini başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

UBATAM, su/atıksu ve tekstil alanında 2018 yılında aldığı “TÜRKAK Akreditasyon Belgesi” ile analiz kalitesini arttırmasının ardından, 2019 yılında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerini başarı ile tamamlayarak, “Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi” almaya hak kazandı. Belge ile UBATAM'ın, su/atıksu kapsamında 40’dan fazla parametreden uluslararası standartlarda analiz hizmeti verme ve bu çerçevede rapor hazırlama yetkisi tescillenmiş oldu.

Savaş, “Bütün Çabamız Ülkemizin Kalkınması Adına”

UBATAM Müdürü Doç. Dr. Selahattin Bozkurt ve merkez personelini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, UBATAM’ı başarılarından dolayı tebrik etti. Uşak Üniversitesinin sanayi-üniversite işbirliğinde önde gelen üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Savaş, üniversitenin ve UBATAM gibi üniversite bünyesinde bulunan merkezlerin, uluslararası kalite standartlarında çalışma anlayışıyla hareket ettiğini kaydetti. Uşak ve bölge sanayisinin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atıldıklarını kaydeden Savaş, “Bölgemiz için akademik ve teknik olarak gerekli olan tüm donanımı oluşturmak adına arkadaşlarımızla özveri ile çalışıyoruz. Bölgesel kalkınma misyonumuzu yerine getirmek adına attığımız adımlar da tüm hızıyla devam ediyor. Biz, her zaman sanayicimizle el ele, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çalışma gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.