HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ajans ve Savaş Muhabirliği Söyleşisi
23 Aralık 2019, Pazartesi
Ajans ve Savaş Muhabirliği Söyleşisi

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, İhlas Haber Ajansı Denizli Bölge Müdürü Refik Fidan, ajans ve savaş muhabirliği hakkındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Mustafa Kemalpaşa Amfisi’nde gerçekleşen etkinliğe, Haber Topluluğu Danışman Öğretim Üyesi Dr. Didem Deniz Anamur, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emre Vadi Balcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Danışman öğretim üyesi Dr. Anamur yaptığı konuşmada, topluluğunun kuruluşunun üzerinden iki sene geçtiğini hatırlatarak, “Topluluğumuzun buraya kadar gelmesinde katkısı olan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fidan: “Gazetecilikte Mesai Kavramı Bulunmaz”

Fidan, öğrencilere ajans ve savaş muhabirliğinin yanı sıra, kariyer başlangıcında yaptığı, asayiş, spor, magazin ve siyaset muhabirliklerinin keyifli ve zorlu yanlarına değindi. Gazetecilik mesleğinde mesai kavramının bulunmadığını ifade eden Fidan, “Ben mesleğe 15 yaşında başladım. Mesleğimi uzun yıllar zor ama güzel şartlar altında icra ettim. Kariyerimin başlarında gece muhabiriydim. Haberi yapmak için can atan ve çok çalışan bir insandım. İki sene boyunca hiç izin yapmadan çalıştığım da oldu. Sürekli söylenir ama bu bir efsane değil gerçektir. Gazetecilikte mesai kavramı bulunmaz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi adına teşekkür plaketi, topluluk başkanı Özlem Kara tarafından verildi.