HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İstanbul Finansal Kurumlar Gezisi
16 Aralık 2019, Pazartesi
İstanbul Finansal Kurumlar Gezisi

Uşak Üniversitesi Muhasebe ve Finans topluluğu tarafından finansal kurumlar gezisi düzenlendi. Farklı fakülteler ve bölümlerden 90 öğrencinin katıldığı ayrıca Mevlana programı kapsamındaUşak Üniversitesinde bulunan öğrencilerin de yer aldığı etkinliğe, Topluluk Danışmanı Doç. Dr Ercan Özen ve UBYO Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Eser Yeşildağ liderlik etti.

İlk olarak Borsa İstanbul (BİST) ziyaret edildi. BİST Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, BİST ve piyasalar hakkında bilgi verdi. “Kariyer Gelişimi” başlıklı sunumu ile Kamil Kasacı ise öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer yolunda neler yapmaları gerektiğini anlattı. Etkinlikte BIST-İKA uzmanları,öğrencilerin Borsa İstanbul’da staj programına katılabilmelerinin yolları hakkında bilgi verdi. Sunumların ardından Kasacı,"KÖK" adlı kitabını imzaladı. Ayrıca öğrenciler, ABD’den dönüşünün ardından Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne atanan Mehmet Hakan Atilla ile kısa bir süre sohbet etme fırsatı buldu. BİST ziyareti Borsa Seans salonunun ziyaret edilmesi ile son buldu.

Gezinin öğleden sonraki bölümünde, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği (TSPB) ziyaret edildi. TSPB Eğitim Müdürü Gökhan Büyükşengür ve Genel Sekreter İlkay Arıkan, TSPB ve Türk Sermaye Piyasalarının bugünkü durumu ve geleceğini ortaya koyan bir sunum gerçekleştirdi.

Gezinin üçüncü bölümündeise öğrenciler, 4 ayrı ekip halinde Şeker Yatırım A.Ş., Yapı Kredi Yatırım A.Ş., İş Yatırım A.Ş., ve Turkish YatırımA.Ş.’ye ziyarette bulundu. Ziyaretlerde kurumlar sermaye piyasalarında gerçekleştirdikleri işlemleri, staj ve iş olanakları hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurumların ziyaret edilmesinin ardından etkinlik, İstanbul şehir turu ile son buldu.