Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Makarnadan Köprüler Yarıştı
13 Aralık 2019, Cuma
Uşak Üniversitesinde Makarnadan Köprüler Yarıştı

Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisleri Topluluğu (İMT) ve Uşak İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Topluluğu (Genç - İMO) işbirliği ile düzenlenen “Makarnadan Köprü Yarışması” Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleşti.

Yarışma jürisinde, Doç. Dr. Tahir Gönen, Dr. Öğr. Üyesi Soner Şeker, Dr. Öğr. Üyesi Jülide Öner, Arş. Gör. İbrahim Temel, Arş. Gör. Yunus Demirtaş ve Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Osman Doruk yer aldı.

Öğrencilerin üniversitede aldığı teorik eğitimi uygulamada sergileyebilmeleri adına düzenlenen yarışmaya on iki öğrenci grubu katıldı. Eğlenceli anların yaşandığı yarışmada verilen süre sonunda yapılan tasarımlar jüri tarafından değerlendirildi. Makarnadan yapılan köprüler arasında en çok ağırlığı taşıyan köprü kategorisinde ödül, Makarna Kardeşliği grubunun olurken,  tasarım da birinci olan grup Türkmen Team oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren gruplara ödülleri verildi.