HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Menzil Taşları Kitabının Lansmanı Gerçekleştirildi
6 Aralık 2019, Cuma
Menzil Taşları Kitabının Lansmanı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Bayrakal’ın “İstanbul Okmeydanı Menzil Taşları” başlıklı kitabının lansmanı yapıldı. İstanbul Okçular Tekkesi’nde yapılan lansmana, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Mimar Sinan Genim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmanlı’nın rekortmen okçularının menzil taşlarından 11 tanesinin de içinde olduğu, günümüze kadar ulaşan 40 menzil taşının tüm yönleriyle tanıtıldığı “İstanbul Okmeydanı Menzil Taşları” başlıklı kitabın, Okçular Vakfı yayınlarından çıktığını aktaran Prof. Dr. Bayrakal, kitabın ortaya çıkması için destek ve emeklerini esirgemeyen Okçular Vakfı yönetimine müteşekkir olduğunu belirtti.

Okçular Vakfı’nda düzenlenen özel programda kitap hakkında bilgi veren Bayrakal, ayrıca lansmanda; tarihe tanıklık eden ve Osmanlı’nın rekortmen okçularının menzil taşlarından 11 tanesinin sergilendiğini “Menzil Taşları” sergisinin de yer aldığını aktardı.