HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uluslararası Öğrenci Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
6 Aralık 2019, Cuma
Uluslararası Öğrenci Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Uluslararası Öğrenciler Tanışma ve Bilgilendirme’ toplantısında bir araya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi TÖMER Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Salih Gülerer, Göç İdaresi İl Müdürü Hakan Gündoğdu, Uluslararası Öğrenci Ofis Başkanlığı, Öğrenci İşleri, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM), İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Biz Çok Renkli Bir Milletiz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Gümüş, eğitim görmek amacıyla Türkiye’yi, Uşak’ı ve Uşak Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri tebrik ederek, “Sizler hem ülkelerinizin, hem de ailelerinizin önemli beklentilerini karşılamak üzere buraya geldiniz. Burada bu amaçlarınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Size sağlanan eğitim her parçasından faydalanmanız gerekiyor. Öncelikle hızlıca şehre adapte olmanız gerekli, neyse ki bu konuda çok sıkıntı çekmeyeceksiniz. Çünkü çok büyük farklılıklarımız yok. Biz çok renkli bir milletiz aslında. Eğitiminizin başarılı olması için öncelikle dilimizi öğrenmeniz gerekiyor. Biz size Türkçe dilini iyi öğretelim, sizler de bildiğiniz dilleri bizlere öğretin. Öğretin ki; burada kazandığınız bu dostluklar, ömür boyu devam edebilsin” dedi.

Prof. Dr. Gümüş’ten Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Gümüş, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, “Bizim birlikteliğe, sizin dostluğunuza, kardeşliğinize ve cehalete karşı birlikte mücadele etmeye çok ihtiyacımız var. O açıdan eğitim ve öğretiminizi başarıyla tamamlamanız çok önemli. Bu noktada kendinize düşen sorumlulukları lütfen yerine getirin. Bizden beklentilerinizi bizlere iletin. Biz de üzerimize düşenleri yapalım.” ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Personeli Özcan Yüce tarafından gerçekleştirilen sunumda ise yabancı öğrencilerin belirli hukuki durumlar ile karşılaştıklarında izlemeleri gereken yol ve eğitim süreçleri hakkında bilgiler verildi.

TÖMER Sayesinde Kolay Eğitim

Programda bir konuşma yapan Öğretim Görevlisi İbrahim Kubilay Şimşek, TÖMER faaliyetleri hakkında bilgi vererek, TÖMER’in vizyon ve misyonundan bahsetti. Merkezin Türkçe’yi yabancı dil olarak öğretirken, çağın gereklerine uygun öğretim tekniklerini kullandığını ve araştırmalar yaptığını aktaran Şimşek, “Bu işleyişe göre Türkçe dil eğitimi için merkezimize gelen öğrenciler, başlangıç, orta ve ileri düzey olan kurları tamamladıktan sonra, Türkçe dil sertifikası almaya hak kazanırlar. Bu sayede ise öğrenciler, sahip oldukları dil yeterlilikleriyle, üniversitemizdeki eğitimlerini kolayca sürdürebilmektedir” dedi.

Uluslararası Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Aktarıldı

İl Göç İdaresi Müdürlüğü adına konuşma yapan Fatih Demirel ve Hatice Şahin Karadağ ise kendilerine en çok yöneltilen sorulardan birinin oturma ve çalışma izni olduğunu anlatarak, yabancı öğrencilere ikamet ve çalışma izni konusunda bilgiler verdi.

Uluslararası öğrencilerin karşılaşabileceği herhangi bir güvenlik sorununda yapmaları gerekenler hakkında bilgi veren Uşak İl Emniyet Müdürlüğünden Komiser Bekir Ender Atlay ve Polis Memuru Mutlu Tuna, Emniyet Müdürlüğü’nün Yabancılar Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarını anlattı.

Uşak Üniversitesi Öğrenci İşleri Başkanlığı Şube Müdürü Feyyaz Dikkaş ve Uşak Üniversitesi USEM Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Mutlu birimleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Etkinlik, kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.