Ana Sayfa / Haberler / Kutadgu Bilig’i Yeniden Anlamak
2 Aralık 2019, Pazartesi
Kutadgu Bilig’i Yeniden Anlamak

Uşak Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından, UNESCO 2019 anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Kutadgu Bilig'in, Yusuf Has Hacip tarafından yazılışının 950. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen “Kutadgu Bilig’i Yeniden Anlamak” adlı program Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi. Programa, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Meriç Güven, Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Nalbant, Yusuf Has Hacib tarafından yazılmış ve Türk Dünyası için oldukça önemli bir yere sahip Kutadgu Bilig hakkındaki araştırma ve incelemelerini sunarak, Kutadgu Bilig'in içeriğini ele aldı. Program sonunda Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant’a Merkez Müdürü Doç. Dr. Meriç Güven tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.