KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Bülten Kapadokya: Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya Gastronomi Akademisi’ açıldı
11 Ocak 2023, Çarşamba

aralik 2022

Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya Gastronomi Akademisi’ açıldı

WhatsApp Image 2022-12-27 at 16.49.02

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Kapadokya Üniversitesi ve Ürgüp Ticaret Odası arasında imzalanan ‘Gastronomi İş Birliği Protokolü’ kapsamında Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya Gastronomi Akademisi’ açıldı.

Kapadokya Gastronomi Akademisinin açılış törenine, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Koordinatörü Funda F. Aktan, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

19. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde madalyaya doyduk

Ana-Kapak

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 19. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde farklı dallarda 8 madalya kazandık.

23-25 Aralık tarihleri arasında İstanbul Tuzla Marina’da yapılan, Üniversitemizin de yer aldığı festivalde farklı yemek kategorilerinde ve yaş gruplarında düzenlenen yarışmalar sonunda madalyalar sahiplerini buldu. 22 ülkeden 1056 katılımcının yarıştığı ve üç gün süren etkinlikte, 92 kişilik jüri 78 kategoride değerlendirme yaptı.

Öğrencilerimiz Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil etti

Haber-1 4

Dünyanın en prestijli organizasyonları arasında ilk sıralarda yer alan Dünya Kupası’nda mezun öğrencilerimiz hünerlerini sergiledi.

Aşçılık programı mezunu öğrencimiz Meryem Doğan ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunumuz Alkım Can Aşşık, Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda ‘chef de partie’ olarak yer aldılar. Ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil eden mezun öğrencilerimiz, hazırlık ve turnuva süresince yarı final ve final maçının da organize edildiği Lusail Iconic Stadium’da görevlerini tamamladılar.

Üniversitemiz UI Greenmetric Dünya Sıralamasında 352. sıraya yükseldi

WhatsApp Image 2022-12-16 at 14.05.10

2022 Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçları açıklandı. Üniversitemiz 2022 yılında toplam 85 farklı ülkeden 1050 üniversitenin katıldığı sıralamada 352. sıraya yükseldi.

Üniversitemiz “Ulaşım” başlığında vakıf üniversiteleri arasında 2. Sırada; “Enerji ve İklim Değişikliği” başlığında 7.; “Eğitim-Araştırma” başlığında 6. sırada yer alıyor.

kapadokya uni

17 Ocak, Kapadokya Sürdürülebilirlik Konuşmaları: Binalarda Enerji Verimliliği ve Akıllı Sistemler, Doç. Dr. Cihan Turhan, Kapadokya Üniversitesi Youtube Kanalı, 14.30
23 Ocak, Sanatını Konuştur, Atölye Çalışması, Mustafapaşa Köy Evi, 14.00

Etkinlik takvimi için tıklayınız.

yayinlar
Screenshot 1
cover issue 1 tr TR
territorial-web-kutuphane

Kapadokya Üniversitesi Yayınları; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Sağlık Bilimleri, Siyaset Kitapları, Çevreci Beşeri Bilimler, Havacılık, Gastronomi ve Kültürel Çalışmalar serileri altında yayınlarını düzenli olarak çıkarmaktadır. Kapadokya Üniversitesi Yayınları aynı zamanda bildiri kitapları da yayımlamaktadır.

Yayınlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kapadokya-kare

Sayı: 77