KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / TÜBA Yayınları ve S-20 Sonuç Bildirgesi
30 Kasım 2020, Pazartesi
TÜBA Yayınları ve S-20 Sonuç Bildirgesi

Akademi Başkanlığımızca yayımlanan aşağıdaki eserlerin dijital versiyonları internet sitemiz üzerinden ilgililerin istifadesine sunulmuştur;

1. Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Dr. Elif Özcan-Tok tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki üniversite ve akademisyenlerin dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin önemli veriler sunan “TÜBA Türkiye Bilim Raporu”,

1. TÜBA tarafından Türkiye’nin ulusal enerji önceliklerinin ve bilim esaslı politikalarının oluşturulması misyonuyla gerçekleştirilen TÜBA-Jeotermal Enerji Çalıştayı ve Paneli sonrası Prof. Dr. İbrahim DİNÇER ve Doç. Dr. Mehmet Akif EZAN editörlüğünde hazırlanan “TÜBA Jeotermal Enerji Teknolojileri Raporu”,
  2. Toplumumuzu bilgilendirmek amacıyla bağışıklık sistemi, beslenme ve yaşam tarzı arasındaki ilişkiyi bilimsel veriler ışığında irdeleyen ve Prof. Dr. Kazım ŞAHİN editörlüğünde hazırlanan “TÜBA-Bağışıklık, Beslenme ve Yaşam Tarzı Raporu”.

Akademimizin en önemli sorumluluklarından bir diğeri ise dünya üst çatı kuruluşları ve bilim akademileri ile uluslararası bilim diplomasisini yürütmektir. Bu minvalde öne çıkan S-20 (Science-20), G-20 ülkelerinin ulusal akademilerinin temsilcilerinden oluşan bir bilim topluluğudur. S-20 toplumu her yıl G-20 ülke liderlerine sunulmak üzere sonuç bildirgesi hazırlamaktadırlar. Ülkemiz adına TÜBA'nın katkı sunduğu S20 Sonuç Bildirgesinin (S20 Final Communique) - Türkçe ve İngilizce tam metni de internet sitemizde yayınlanmıştır.