KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2023 Başvurusu Başlamıştır!
16 Mayıs 2023, Salı

* Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2023 Başvurusu 12 Nisan- 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacaktır!

* Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS) Uşak, Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya ve Pakistan olmak üzere 9 merkezde, Türkçe- İngilizce olarak yapılacaktır.

* Adaylar sınav merkezi değişiklik talebini 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yos@usak.edu.tr adresine e-posta göndererek yapabilirler.

Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci kontenjanlarına yapılacak başvurularda özel şartlar ve puan kriterlerine göre sırasıyla;

1. TR-YÖS-2023 sonucu ile başvuru yapan öğrenciler yerleştirileceklerdir.
  2. UYÖS-2023 puanı ile başvuru yapan öğrenciler yerleştirileceklerdir.
  3. Diğer Üniversitelerin yapmış olduğu YÖS puanı ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir.
  4. Ulusal/ Uluslararası sınav sonuçları ile başvuru yapanlar yerleştirilecektir.
  5. Lise diploma puanı (atestat...vb) ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir.

* Ayrıca UYÖS- 2023 sonucu Türkiye’ de birçok Üniversiteye başvuru için geçerlidir.

* Sınava başvuracak adaylar başvuru sistemine geçerli bir e-posta adresi ile kayıt olduktan sonra kendilerine gönderilen şifre ile sisteme giriş yapabilirler.

Başvuru Yapmak İçin: https://yobs.usak.edu.tr/Login/Login

UYÖS-2023 Hakkında Bilgiler İçin tıklayınız