KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
29 Ağustos 2022, Pazartesi
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletçe kenetlenerek kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Bu şanlı zafer, esaret altına alınmak istenen yüce Türk Milleti’nin yeniden dirildiği ve tüm zincirlerini kırdığı andır.

Samsun’da başlayan, ardından Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm memlekete yayılan Millî Mücadele, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle tarihe altın harflerle kazınan bir zaferle sonuçlanmıştır. Başkomutan Atatürk’ün büyük askeri dehası ve bağımsızlığa susamış necip milletimiz kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atarak adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!” emrini vermesiyle üç koldan İzmir’e doğru ilerleyen kahraman ordumuz 1 Eylül'de Uşak’ı, 2 Eylül'de Eskişehir'i, 6 Eylül'de Balıkesir ve Bilecik’i, 7 Eylül'de Aydın’ı, 8 Eylül’de Manisa'yı düşman işgalinden kurtarmış ve 9 Eylül’de İzmir'e girmiştir. Büyük Taarruz, Türk milletinin ayağındaki esaret zincirlerini paramparça ettiği şanlı bir zaferdir.

Şair ne güzel ifade etmiş: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır”. Şanlı tarihimizdeki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan şehadete koşan kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Kahraman Türk milletinin her bireyi, bağımsızlık uğruna bütün varlığını, hiç düşünmeden feda edebilecek yüksek bir karaktere sahiptir.

Memleketimizin siyasi, iktisadi ve askeri alandaki tam bağımsızlık mücadelesi bugün de devam etmektedir. Türk milleti geçmişte nasıl kahramanca mücadele etmişse bugün de aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Çünkü Türk milleti asil ve kahraman bir millettir. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde vurgulandığı gibi “ey kahraman Türk gençliği, muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!” Uşak Üniversitesi olarak 30 Ağustos ruhuyla, ülkemizi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ