KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / TÜBİTAK BİDEB 2237-A Duyurusu
8 Ağustos 2022, Pazartesi
TÜBİTAK BİDEB 2237-A Duyurusu

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından önerilen “Sosyal Bilimlerde ARDEB Projeleri Hazırlama Eğitimi ”  konulu etkinlik 07-09 Eylül 2022 tarihleri arasında Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Eğitim sürecinde öncelikli olarak TÜBİTAK SOBAG projeleri olmak üzere bölgesel kalkınma odaklı güdümlü projeler, bölgesel kalkınmaya dayalı AB çerçeve programı fon kaynakları, Kamu-Özel sektör işbirliği projeleri ile diğer uluslararası fon kaynakları hakkında katılımcılar bilgilendirilecek ve bu fonlara başvurmaya yönlendirileceklerdir. Etkinlik süresince, katılımcılardan proje fikirleri sunmaları beklenecek, bu fikirlerin olgunlaştırılması ve projeleştirilmesi üzerine uygulamalı derslerde çalışmalar yapılacaktır.

Düzenlenecek proje yazma eğitimine katılımcı olarak Uşak Üniversitesi’nden sosyal bilimler (iktisadi ve idari bilimler, eğitim bilimleri, güzel sanatlar ve uygulamalı bilimler fakülteleri) alanlarında çalışmalar yapan araştırmacılar ile birlikte Uşak Ünversitesi’nin ihtisaslaşma alanları olan deri, tekstil, seramik alanlarında çalışan araştırmacılar da dahil edilecektir. Eğitime Lisansüstü/Doktora tez aşamasındaki öğrenciler de katılabilir. Uşak Üniversitesi dışında da TR 33 bölgesindeki üniversitelere eğitim duyurulacak, bu üniversitelerden de katılımcı kabul edilecek bölgede proje yazım kültürünün geliştirilmesine katkı sağlanacaktır.

Eğitime katılmak isteyen ve katılımcı kriterlerini sağlayan kişilerin 19.08.2022 tarihine kadar (İsim ve Soyisim, Üniversite/Bölüm) bilgilerini utto@usak.edu.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir. Eğitim kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.