KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]7. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı – BAŞARIM 2022
17 Şubat 2022, Perşembe
[ARBİS]7. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı – BAŞARIM 2022

Değerli Araştırmacımız,

Yüksek başarımlı hesaplama ile ilgili deneyim, araştırma, çalışma ve sonuçların, ulusal ölçekte bilimsel bir etkinlik kapsamında değerlendirilmesi ve paylaşılması amacı ile düzenlenmekte olan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferanslarının yedincisi, BAŞARIM2022 adı altında, TÜBİTAK ULAKBİM, Sabancı Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ve EuroCC@Türkiye projesinin desteği ile gerçekleştirilecektir.

Tarih: 11-13 Mayıs 2022

Yer: Konferans sınırlı sayıda yüz yüze (Sabancı Üniversitesi, Altunizade Dijital Kampüs, İstanbul) ve geniş ölçekte çevrim içi katılımlı hibrit yapıda gerçekleştirilecektir.

İletişim:

Web Sayfası: http://basarim.org.tr/2022

E-posta Adresi: basarim2022@basarim.org.tr

Çok çekirdekli, Çok işlemcili, Grafik İşlemci Birimi (GPU) tabanlı, Koşut (Paralel), Grid, Bulut, Küme, vb. sistemler ile Yüksek Başarım elde etmeye yönelik olarak çalışan, aşağıdaki konularla sınırlı kalınmaksızın herkesi katılmaya davet ediyoruz.

• Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Uygulamaları
  • Endüstri Uygulamaları
  • Makine Öğrenimi için Yüksek Başarım
  • Büyük Veri Uygulamaları
  • Koşut Algoritmalar ve Yaklaşımlar
  • İletişim Sistemleri ve Ara Katmanları
  • Modern Paralel Bilgisayar Donanımları ve Ağları
  • Dağıtık Sistemler
  • Derleyiciler, Kütüphaneler ve Araçlar
  • İş Düzenleyicileri
  • Yüksek Başarımlı Görüntüleme ve Grafik
  • Eniyileme, Verimlilik ve Başarım Ölçümü
  • Başarım Modelleme
  • Güvenilirlik ve Hataya Dayanıklılık
  • Kaynak Yönetimi
  • Veri Merkezleri ve Yeşil Hesaplama
  • Bulut Hesaplamaları
  • Blokzincir Uygulamaları

Bildiri gönderimi ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Konferansta sunulan bildiriler arasından seçilecek en iyi bildirilerin güncellenmiş ve genişletilmiş hali SCI indeksinde yer alan Concurrency and Computation: Practice and Experience (CCPE) (Etki Faktörü:1.536) dergisi özel BAŞARIM 2022 sayısında basılmaya davet edilecektir.

Bildiri sunumları çevrim içi veya yüz yüze katılımla yapılabilir.

Bildiri gönderimi için son tarih: 20 Şubat 2022*

Değerlendirme sonuçlarının duyurulması: 1 Nisan 2022

Basıma hazır bildiri gönderimi: 15 Nisan 2022

*Bildiri göndermek için bildiri yönetim sistemine kayıt yaptırmanız gereklidir. Easy Chair bildiri yönetim sistemi için tıklayınız. Easy Chair dışında gönderilen bildiriler işleme alınmayacaktır.

Kayıt ücreti için ayrıntılı bilgi BAŞARIM 2022 sayfasında duyurulmuştur.

BAŞARIM 2022 süresince bildiri oturumları dışında aşağıda yer alan etkinliklere yer verilmesi planlanmaktadır:

Çalışma Grubu Toplantıları: Benzer konular üzerinde çalışan araştırmacılarımızı bir araya getirerek iş birliği ortamları geliştirmeye yönelik, araştırmacılarımızın istekleri doğrultusunda grup toplantıları düzenlenebilecektir. Çalışma grubuna ilişkin bilgilere etkinlik sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Çalışma grubu öneri formunun gönderimi için son tarih:15 Şubat 2022

Çalışma grubu önerilerinin kabulüne ilişkin bildirim: 25 Şubat 2022

Kesinleşmiş çalışma grubu programı: 30 Nisan 2022

5 Dakikalık Tez Yarışması: Yüksek Lisans ya da Doktora tezini Türkiye’deki bir üniversitede Yüksek Başarımlı Hesaplama alanında gerçekleştirmiş öğrenciler/araştırmacılar en fazla 2 yansı ile 5 dakika boyunca tezlerini BAŞARIM 2022 konferansında sunacaktır. Yarışmaya katılabilmek için tezin 1 Ocak 2020 – 1 Nisan 2022 tarihleri arasında başarıyla savunulmuş (ve/veya komite tarafından kabul edilmiş) olması ve tez danışmanı tarafından 1 Nisan 2022 tarihine kadar basarim2022@basarim.org.tr adresine gönderilecek bir e-posta ile aday gösterilmesi gerekmektedir. Yarışmanın kazanan ilk üç finalisti ödüllendirilecektir. 5 Dakikalık Tez Yarışmasına ilişkin bilgilere etkinlik sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Computhon: Konferansta “EuroCC Computhon 2022/2” adı altında Hackathon yarışması düzenlenecektir. Computhon’un ilk günü problemin tanımı yapılacak, ikinci gün takımlar çözümlerini hazırlayıp gönderecek, üçüncü gün sonuçlar açıklanacak ve kazananlar için ödül töreni gerçekleştirilecektir.

İlgili etkinlikler çevrim içi ve/veya yüz yüze katılımla gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK - ULAKBİM