KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM-Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır
8 Aralık 2021, Çarşamba
USEM-Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır

TEMEL İŞARET DİLİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI (120 SAAT)

*Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenecek Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programına ön kayıtları başlamıştır. Programa ön kayıt yapmak isteyenler 25 Aralık 2021 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler.

Bu Eğitime Neden Katılmalıyım?

Ülkemizde 3 milyona yakın işitme engelli vatandaş bulunmakta ve bu vatandaşlarımız iletişim kurmakta zorlanmaktadırlar. İşitme engelli bireylerin iletişim engelini ortadan kaldırmak ve onları anlamak için bu program hazırlanıştır. Eğitime katılarak engelli bireylerle birçok alanda iletişim kurabilecek ve onlarla sohbet edebileceksiniz. Çalıştığınız iş veya mesleğiniz ne olursa olsun engelli bireylerle hayatımızın her alanında karşılaşabileceğimiz için İşaret Dili bilen kişilerin iş başvurularında tercih edilebilirliği yüksektir.

İlave olarak özellikle sağlık sektöründe işaret dili bilen personel azlığı nedeniyle birçok işitme engelli vatandaşımız sorununu anlatmakta zorlanmakta ve sağlık kurumları bu eksikliği giderebilecek personel temini konusunda sorunlar yaşamaktadırlar. Eğitime katılan kişiler, eğitimi bir sosyal sorumluluktan ileriye taşıyıp bir meslek haline de getirebileceklerdir.

Eğitim Süresi: 120 saat

Eğitim Günleri: Hafta içi günleri

Eğitim Ücreti: 300 TL (İsteyenler iki taksit halinde ödeyebilir)

Kimler Katılabilir?

Bu program, bir dil eğitimi olduğu için isteyen herkes katılabilir. Bu katılım sonucu alacağınız sertifika ile hem işaret dilini öğrendiğinizi belgeleyebilecek, hem çalışacağınız kurumlarda işitme engelli bireylerin istek ve sorunlarını anlatabilecek, kısada iletişimde bulunabilecek bir eleman olacaksınız. Böylece sosyal bir sorumluluğu da yerine getirerek duyarlılığınızı gösterme şansını elde edeceksiniz.

Eğitimin İçeriği:

22. İller
  23. Çevre
  24. Dini terimler

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72

E-Posta: usem@usak.edu.tr