KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
28 Ekim 2021, Perşembe
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bugün, Türk Milleti olarak şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasını, Cumhuriyetimizin ilanının 98’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal ve istikbal için verilen destansı kurtuluş mücadelesinin neticesinde aziz milletimiz bağımsızlığına kavuşmuş ve 29 Ekim 1923’te milli iradeyi esas alan Cumhuriyet yönetimini tesis etmiştir. Birlik  ve beraberlik içinde milli mücadele ruhuyla hareket eden milletimiz Cumhuriyet tarihinde önemli başarılara imza atmıştır. Her türlü zorluğun üstesinden gelmiş olan necip Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıkmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş