KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Araştırma Becerilerinin Geliştirilmesi ve Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimi
4 Kasım 2021, Perşembe

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen “TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Araştırma Becerilerinin Geliştirilmesi ve Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimi” konulu etkinlik 22-24 Kasım 2021 tarihleri arasında Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Eğitimin amacı, akademik çalışmalarını yayımlama sürecinde lisansüstü (yüksek lisans/doktora) öğrenciler ve genç araştırmacılara destek olabilecek bilgi, beceri ve önerileri sunmak, bu çerçevede akademisyenler/akademisyen adayları tarafından yapılacak yayınların nicelik ve niteliklerini artırmaktır. Etkinlik kapsamında araştırma becerilerinin geliştirilmesine yönelik araştırma teknikleri, bilimsel makale türleri, bilimsel makale bölümleri, atıf yapma ve kaynak gösterme biçim ve standartları, bilimsel yayın etiği, saygın akademik dergiler ve dizinler, dergi seçimi ve yayının gönderim için hazırlanması, bilimsel makalenin basım süreci ve aşamaları gibi konular ele alınacaktır. Bu kapsamda akademik çalışmalarını yazma ve yayımlama sürecinde araştırmacılara destek olabilecek öneriler sunularak, akademisyenler/akademisyen adayları tarafından yapılacak bilimsel yayınların nicelik ve niteliklerini artırılmasına katkı sağlanacaktır.

Eğitimle ilgili detaylı bilgi ve başvuru kriterleri https://tubitak2237.usak.edu.tr/sayfa/30 web sitesinde yer almaktadır.

Eğitime katılmak isteyen ve katılımcı kriterlerini sağlayan kişilerin 12 Kasım 2021 tarihine kadar utto@usak.edu.tr adresine aşağıdaki bilgileri bildirmeleri gerekmektedir. Eğitim kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.

İsim ve Soyisim:

Üniversite/Bölüm: