KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM-AutoCAD Eğitimi Kayıtları Başlamıştır
8 Ekim 2021, Cuma
USEM-AutoCAD Eğitimi Kayıtları Başlamıştır

AUTOCAD EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLAMIŞTIR.

* Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde AutoCAD Eğitimi” düzenlenecektir. Kursa başvurmak isteyenler 20 Ekim 2021 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresimize göndermeleri gerekmektedir.

Kurs Tarihleri: Ekim-Kasım ayları

Kurs Günleri: Salı -Perşembe günleri 18.00-20.00 arası

Kurs Süresi: 10 ders (10*2=20 saat)

Kursun Eğitmeni: Dr. Öğr. Ayça ARSLAN

Kurs Ücreti: 650 TL

Kurs Yeri: Bilgisayar Laboratuvarı

Kursun İçeriği: Bu kursu alan kişiler bilgisayar ortamında proje çizimi yapabileceklerdir.

1.Auto-cad programının tanıtılması, program ara yüzünün üst/alt/yan menüleri ile birlikte anlatılması. Proje kaydetme, yeni proje açma, projeyi farklı fortmatta kaydetme seçeneklerinin gösterilmesi.(28 Eylül)

2.Çizim (draw) komutlarına giriş, çizim komutlarını kullanarak basit çizimler oluşturma. Alt menünün tanıtılması; snap’ler, ortho mode ve gridler ile çalışma.(30 Eylül)

3.Düzenleme (modify) üst menüsü ile yapılan çizimlerin nasıl düzenleneceğinin öğretilmesi; taşıma/kopyalama/döndürme/aynalama/budama/uzatma/çoklu kopyalama/ölçekleme gibi modifiye etme komutlarının kullanılması ve uygulama çizimi (5 Ekim)

4.Yazı yazma ve ölçü verme komutlarının gösterilmesi, mimari bir projenin ölçülendirilmesi uygulaması yapılması ve uygulama çizimi.(7 Ekim)