KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM- Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır
7 Ekim 2021, Perşembe

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır.

* Uşak Üniversitesi TÖMER ve Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile düzenlenecek olan “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Programı) kursu ön kayıtları başlamıştır. Kursa başvurmak isteyen kursiyer adayları 20 Ekim Çarşamba 2021 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler. Kurs ücreti ödeme tarihleri daha sonra kursiyerlere bildirilecektir.

Program Amacı

Türkiye’nin dünya ülkeleri ile ticari, askeri ve siyasi alanlarda ilişkilerinin gelişip artmasıyla Avrupa, Amerika, Afrika ve özellikle “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar” kapsamında Türkçe öğrenmeye karşı duyulan ilgi, günden güne giderek çoğalmaktadır. Yabancılara Türkçe öğretimi, ülkemizde son zamanlarda önem kazanan bir alandır. Türkçenin Yabancı Dil Olarak Eğitimi Sertifika Programı'nın amacı, kursiyerlere Türkçe eğitiminde çağdaş yöntem ve teknikleri kazandırmak, materyal hazırlanması ve kullanımı hakkında teorik ve uygulamalı bilgilendirme yapmak ve Avrupa Ortak Çerçeve Metni ölçütlerine göre öğrenende dört temel dil becerisini geliştirme yöntemlerini teorik ve uygulama örnekleriyle kazandırmaktır. Ayrıca, dil bilgisi ve kavramsal alan yaklaşımı ile kelime öğretimini sağlamak, alanda gelişen teknoloji olanaklarını ve yöntem kitaplarını tanıtmak, kursiyerlerin çok kültürlü sınıflarda doğru iletişim kurmalarını sağlamak ve kültür aktarımı yöntemlerini tanıtarak alanda çalışan ve çalışacak olan öğretmenlerin teorik ve uygulamaya yönelik gereksinimlerini karşılamak da hedeflenmektedir.

-Kurs Tarihleri: Teorik dersler Cumartesi-Pazar günleri, Uygulama ve gözlem dersleri hafta içi

-Kurs Süresi: 40 saat teorik, 20 saat gözlem, 20 saat uygulama

-Kurs Ücreti: 800 TL *İsteyen kursiyerler kurs ücretini iki taksit halinde ödeyebilirler.

-Kurs Yeri: Uşak Üniversitesi

-Kimler Katılabilir: Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programına Üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Türkoloji lisans bölümleri 3. ve 4. sınıf öğrencileri, bu bölümlerden mezun olanlar veya yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler belgelendirmek şartı ile bu kursa başvurabilirler.

-Kursiyerlere Verilecek Belge Türü: TÖMER-USEM onaylı Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası

İletişim Adresi:

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km.

Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72