KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
14 Temmuz 2021, Çarşamba

15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin en önemli sınavlarından biriydi. O gece milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliği ve kahraman milletimizin onurlu direnişi sayesinde durdurulmuştur.

Aziz milletimiz 15 Temmuz’da dünyada eşine az rastlanır bir demokrasi destanı yazmıştır. Şairin “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” dediği gibi; aziz milletimiz de göğsünü siper etmiş ve bu hayâsızca akını püskürtmüştür. Bizler bu aziz milletin mensubu, bu şanlı medeniyetin evlatları olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

15 Temmuz’u anlamak için, Çanakkale’den Kutü'l Amare'ye, İstiklal Harbimizden Kıbrıs çıkarmasına kadar yaşadığımız nice badireleri gözlerimizin önünden geçirmemiz gerekir. 15 Temmuz’u anlamak için, darbecilerin başarılı olmaları halinde vatanımızı ve milletimizi nereye sürüklemek istediklerini kavramak gerekir. Milli iradeyi ayaklar altına almak, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek isteyen hainleri, 100 yıl önce Çanakkale’de ve Dumlupınar’da nasıl hüsrana uğratmışsak, 15 Temmuz’da da aynı şekilde hüsrana uğrattık.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün beşinci yıldönümü olan bugünü, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Uşak Üniversitesi olarak bizlerin görevi, liyakat sahibi, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin, alanında uzman, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadete ulaşan şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. “Allah’ım bizi vatansız, bayraksız, ezansız bırakma, içimizdeki hainlere göz açtırma” diyerek dua ediyorum. Bu yüce millet 15 Temmuz'da yapılanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. 15 Temmuz kahraman Türk milletinin demokrasi bayramıdır. Kutlu olsun.

Prof. Dr. Ekrem Savaş