KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]Ulusal Araştırma Verileri Sempozyumu 25-26 Mayıs 2021 Tarihlerinde Gerçekleşecek
21 Mayıs 2021, Cuma

Değerli Araştırmacımız,

"Ulusal Araştırma Verileri Sempozyumu" İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde TÜBİTAK, Hacettepe Üniversitesi ve Koç Üniversitesi iş birliği ile 25-26 Mayıs 2021 tarihlerinde ücretsiz ve Microsoft Teams üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek sempozyum ile, son zamanlarda hızla önem kazanan araştırma verileri ve açık veri konularındaki gelişmeleri ülkemizdeki kurumlarla/araştırmacılarla paylaşmak, kurumlara/araştırmacılara uygulama örnekleri ile ilgili bir yol haritası belirlemelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman ve saygın konuşmacıların yer alacağı sempozyumda aşağıdaki başlıklar üzerinde durulacaktır:

· Araştırma verisi nedir?

· Açık veri nedir?

· Araştırma verisi yönetimi nedir?

· Veri yönetim planı oluşturma

· Hassas veri nedir?

· Veri koruma nedir?

· Bir üniversitede veri akışları nasıl olmalıdır?

· Veri yöneticisi nedir? Görevleri nelerdir?

· Veri ile ilgili altyapılar

· FAIR ilkeleri

· Veri paylaşımı ve açık lisanslar

· Üniversitelerdeki uygulama örnekleri

· TÜBİTAK ve araştırma verisi

Sempozyuma ait ayrıntılı bilgi, kayıt ve sempozyuma katılım bilgileri https://acikveri.org/ adresinde yer almaktadır. Sempozyuma katılım için kayıt formunun doldurulması zorunludur. Ülkemizde bu konuda düzenlenen ilk sempozyum olan etkinliğimizin üniversiteniz ve kurumlarınızın içerisindeki tüm araştırmacılara duyurulması ve konuya ilgi duyan tüm kişi ve kurumların sempozyuma katılımlarının sağlanması konusunda desteğinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜBİTAK - ULAKBİM