KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Sınav Ayarlarının Kontrol Edilmesi Hakkında (Acil)
3 Mayıs 2021, Pazartesi
Sınav Ayarlarının Kontrol Edilmesi Hakkında (Acil)

Değerli akademisyenlerimiz,

Gerçekleştirilmekte olan bazı çevrimiçi sınavlarda, çoktan seçmeli soruları yanıtladıktan sonra öğrencilerin doğru yanıtlayıp yanıtlamadıklarına ilişkin doğru/yanlış türünde geribildirimler aldıkları yönünde dönütler gelmiştir. Buna ilişkin olarak sınav sunucuları üzerinde 03/05/2021 tarihi saat 14:00 itibariyle sınav ayarlarında güncelleme yapılmıştır.

Akademisyenlerimizin de hazırladıkları sınavlar için aşağıda yer alan bölümleri acilen kontrol etmeleri önerilmektedir.

Çevrimiçi çoktan seçmeli test sınavlarının "Sınav Ayarları" bölümündeki "Not" sekmesinde "Deneme hakkının" 1 (bir) olarak ayarlandığından ve "Seçenekleri incele" sekmesinde yer alan; uygulama boyunca, yanıtladıktan hemen sonra, sınav hala devam ederken ve sınav bittikten sonra bölümlerindeki seçenekler; eğer tik işaretli ise tik işaretlerinin kaldırıldığından emin olunması gerekmektedir. Bunlarla beraber, "Uygulama boyunca" sekmesi altındaki "Bu uygulama" kısmı ise varsayılan (default) olarak tik işaretlidir (seçilidir). "Yanıtladıktan hemen sonra" ve "Sınav hala devam ederken" bölümünde yer alan "Puanlar" bölümünün ise işaretli kalıp kalmaması, akademisyenlerimizin takdirindedir (Bu kısımlar işaretli ise öğrenci puanını görebilir, işaretli değilse göremez).

Sınav oluşturma ile ilgili destek yönergeleri için https://uzem.usak.edu.tr/menu/6479#udks_sinav_olusturma  adresini inceleyebilirsiniz.

Tüm akademisyenlerimize duyurulur.