KURUMİÇİ DUYURULAR
21 Mayıs 2020, Perşembe
Tüm Erasmus Hareketliliği Askıya Alındı

Erasmus Personel Hareketliliği Askıya Alındı

Tüm dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi sebebi ile 17 Şubat-03 Mart 2020 tarihleri arasında başvurusu alınmış olan Erasmus+ Programı 2019-1-TR01-KA103-069565 ve  2019-1-TR01-KA103-069689 numaralı konsorsiyum projeleri kapsamında personel ders verme ve eğitim alma hareketlilikleri ilanı için seçim süreci tamamlanmamış olup söz konusu ilan askıya alınmıştır.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın da belirttiği üzere  “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için yeni ilana çıkılmaması, çıkılan ilanların sonuçlarının ilan edilmemesi gerekmektedir.

Dolayısıyla Erasmus hareketliliği şu anki salgın koşullarında yapılamayacaktır ve başvuruların ne zaman tamamlanacağı henüz netlik kazanmamıştır. YÖK tarafından yapılacak uluslararası hareketliliklerin tekrar başlatılması talimatına kadar Erasmus Hareketliliklerinin hiçbir aşamasının gerçekleşmeyeceğini vurgulamak isteriz. Bu durumun ne zaman sona ereceği ve hareketliliğe tekrar ne zaman izin verileceği ise belirsizliğini korumaktadır.

Süreç ile ilgili tüm güncellemeler sizlerle web sitemiz aracılığı ile paylaşılacaktır.

Erasmus Öğrenci Öğrenim Ve Staj Hareketliliği

Tüm dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi sebebi ile 17 Şubat-03 Mart 2020 tarihleri arasında başvurusu alınmış olan Erasmus+ Programı 2019-1-TR01-KA103-063510, 2019-1-TR01-KA103-069565 ve 2019-1-TR01-KA103-069689 numaralı projeler kapsamında 2019-2020 akademik yılı yaz Staj Hareketliliği ve 2020-2021 akademik yılı güz Öğrenci Öğrenim ilanı için seçim tamamlanamamış olup söz konusu hareketlilik ilanı ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmıştır.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın da belirttiği üzere  “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için yeni ilana çıkılmaması, çıkılan ilanların sonuçlarının ilan edilmemesi gerekmektedir.

Dolayısıyla Erasmus hareketliliği şu anki koşullarda yapılamayacağı ve başvuruların ne zaman tamamlanacağı henüz netlik kazanmamıştır. YÖK tarafından yapılacak uluslararası hareketliliklerin tekrar başlatılması talimatına kadar Erasmus Hareketliliklerinin hiçbir aşamasının gerçekleşmeyeceğini belirtmek isteriz.

Mevcut koşullar altında, giden ve gelen öğrenci yönünde, 2020-2021 güz dönemi için Erasmus hareketliliği yapılamayacaktır. 2020-2021 Bahar döneminde hareketliliklerin başlayabilmesi için ise COVID 19 pandemisine bağlı gelişmeler takip edilecektir.

Ayrıca söz konusu ilan çerçevesinde 13.03.2020 tarihinde yapılan yabancı dil sınavının Erasmus öğrenci öğrenim ve staj hareketliliğine başvurunun sadece bir ön aşaması olduğunu ve yabancı dil sınav sonuçlarının hareketliliğe hak kazanma anlamına gelmediğini hatırlatmak isteriz. Bilindiği üzere, Ulusal Ajans tarafından yayınlanan Uygulama El Kitabında belirlenen usullere uygun olarak, Erasmus Hareketliliklerine hak kazanan adaylar yapılan dil sınavı sonucunda alınan puan ve akademik ortalama dikkate alınarak, Rektörlükçe kurulan komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından belirlenmektedir.