KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme
31 Mart 2020, Salı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme

Kıymetli Öğrencilerimiz,
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.03.2020 tarihli ve 75850160-199-E.22344 sayılı yazısı uyarınca uzaktan eğitim süresince oluşturulan tüm öğretim materyalleri ile video, ses ve görüntü kayıtlarının öğretim elemanlarımız için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında “kişisel veri” olduğunu ve bu olağanüstü süreçte sizlerle paylaşıldığını hatırlatmak isteriz.

Söz konusu ders anlatım sürecindeki kişisel verilerin korunmasına özen göstermeniz çok önemlidir. Bu süreçte size sunulan dijital verilerin, sanal sınıf ve derslerin herhangi bir sosyal medya platformunda paylaşılmaması, tedavüle sokulmaması gerekmektedir.
Aksi durum KVKK bakımından ilgili öğretim üyelerimizin kişisel verilerinin ihlali anlamına gelmekle birlikte söz konusu ihlalin çok ciddi hukuki ve cezai yaptırımlarının olduğunu/olabileceğini de anımsatmak; yapılacak bu ihlallerin Türk Ceza Kanunu m. 135, m.136 uyarınca hapis cezası gerektirebileceği, Borçlar Kanunu m. 49 ve m.58 uyarınca maddi manevi tazminat sorumluluğunu gerektirebileceği, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca da hapis cezası uygulanabileceği konusunda sizleri bilgilendirmek, bu gibi hak ihlallerinin oluşması halinde ise kurumumuzun herhangi hukuki/cezai bir sorumluluğunun olmadığını, bu husustaki tüm sorumluluğun ilgili kişi/kişilerde bulunacağını, işbu bildirimimizin KVKK’nın 8. ve 10 maddesi kapsamında aydınlatma niteliğinde olduğunu önemle ifade etmek isteriz.

Üniversite Uzaktan Eğitim Sistemine kayıt olan tüm öğrencilerimiz, yukarıda belirtilen hususların bağlayıcılığını kabul etmiş sayılır.
Öğrencilerimizin, bu süreç içerisinde kendilerine sunulan tüm dijital materyalleri öğrenme süreçleri için kullanacağına, söz konusu yasal düzenlemelere de harfiyen riayet edeceğine ve başka ortamlarda kullanmayacağına olan güvenimiz tamdır.