KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Kamuoyuna Duyuru
2 Ağustos 2019, Cuma
Kamuoyuna Duyuru

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen karar sonrası yeniden gündeme gelen, insan hakları ve düşünce özgürlüğü kılıfı altında sunulan “sözde barış bildirisi”, Devletimizin terörle olan mücadelesini sekteye uğratmayı ve ülkemizi dünya kamuoyu önünde karalamayı amaçlayan bir çabadan ibarettir. Ülkemizin bağımsızlığına halel getirmeyecek fikirlerin özgürce savunulduğu Üniversitelerimizde terörle mücadele eden Devletimizi suçlayan açıklamalar yapmak ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez. Terör örgütünü meşrulaştırmak ve devleti suçlu duruma düşürmek için kaleme alınmış bu sözde bildiri, demokrasilerin temel taşlarından olan düşünce özgürlüğü ile bağdaştırılamayacağı gibi tüm toplumun vicdanını yaralamaktan öteye gidememektedir.

Anayasa Mahkemesi’nin kararında, bildirgenin tek yanlı, saldırgan, subjektif, çelişkili ve toplumumuzun büyük çoğunluğu tarafından kabul edilemez olduğu tespitlerine yer vermesine rağmen, bildiriye imza atarak terör örgütünün propagandasını yapan akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali  olarak değerlendirmesi başta üniversitemiz olmak üzere tüm milletimizi derinden üzmüştür.

Uşak Üniversitesi olarak, aziz milletimizin binlerce şehit verdiği bu topraklarda; insan hakları ve düşünce özgürlüğü adı altında halkımıza tehdit oluşturacak bütün eylemleri, fikirleri ve kararları şiddetle kınadığımızı, millet olarak birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkmaya devam edeceğimizi, büyük bir kararlılıkla yürütülen terörle mücadeleyi sekteye uğratmak ve dünya kamuoyu önünde ülkemizi karalamak isteyenlerin karşısında olduğumuzu beyan ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü