KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
15 Temmuz 2019, Pazartesi

“15 Temmuz Darbe teşebbüs sürecinde milletimiz genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle sokaklara dökülmüş ve bu hain girişime geçit vermemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin önemli sınavlarından biridir. İçimizdeki hainler tarafından işgal edilmeye çalışılan cennet vatanımız kaosa ve kargaşaya sürüklenmek istenmiştir.

Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu toprakları vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün üçüncü yıldönümü olan bugünü, milletçe birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Uşak Üniversitesi olarak bizlerin görevi, bu emânete sahip çıkacak şuûrlu nesiller yetiştirmek ve bin yıldır vatan yaptığımız bu toprakların değerini bilecek, mazlûmun yanında, zâlimin karşısında duracak gençlere öncülük etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nünde, hain plana canını siper ederek karşı koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kalbimizde yaşayan şehitlerimiz, bugün bizlerle demokrasi nöbetini sürdürmektedir.”

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ
Uşak Üniversitesi Rektörü