KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / ARBİS] "EU Sparks for Climate: European Citizens Hackathon Championship" Katılım Kayıtları Başladı!
14 Mayıs 2024, Salı
ARBİS] "EU Sparks for Climate: European Citizens Hackathon Championship" Katılım Kayıtları Başladı!

Logo

Değerli Araştırmacımız,

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen EU Sparks Projesi tarafından "EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship" yarışmalarının ilki düzenlenecektir. Söz konusu girişim, vatandaşlardan ve araştırmacılardan oluşan ekipleri, iklim sorunlarının üstesinden gelmek için teknolojik ve sosyal inovasyon çözümleri geliştirme konusunda işbirliği yapmaya teşvik etmektedir. AB İklim Değişikliğine Uyum Misyonu ve AB İklim-Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu çerçevesinde faaliyet gösteren Proje, vatandaşlar tarafından önerilen belirli zorluklara yönelik yenilikçi çözümler üretilmesine olanak sağlamaktadır.
 
Söz konusu yarışmalar yerel ölçekte 22 ülkede düzenlenecek olup ülkemiz kapsamında TÜBİTAK ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenecek yarışma 5-8 Haziran 2024 tarihlerinde planlanmıştır. Eşgüdümlü olarak gerçekleştirilecek yarışmalar sonucunda her bir yerel yarışmadan iki kazanan takım çıkacaktır. Kazanan ekipler; proje yönetimi, girişimcilik, sürdürülebilirlik, sosyal etki, araştırma değerlemesi ve fikri mülkiyet konularında eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanabileceklerdir. Eğitimlerin ardından takımlar, çözümlerini AB finalinde sunacak ve burada kazanan 3 takım ödüllendirilecektir (her kazanan takım için 5.000 €). Kazanan takımlar finansal ödüle ek olarak kişiselleştirilmiş mentorlük, kitlesel fonlama (crowdfunding) kampanya desteği, melek yatırımcı ağına erişim ve çözümlerine destek bulma imkanlarından faydalanabileceklerdir. Etkinlik kapsamında takımlara yurt dışından mentorler de atanacak olup etkinliğin faydalı olabilmesi ve etkili iletişim için etkinlik katılımcılarının İngilizce konuşma hususunda yetkin olması beklenmektedir.
 
Yarışmalara katılmak için vatandaşların (citizens) öncelikle bulundukları topluluklar (community), şehirler ve bölgeleri özelinde ilgili olduğunu düşündükleri bir iklim sorununu sunmaları gerekirken; araştırmacıların da vatandaşlarla ekip kurmaları ve çözümler geliştirmek için ekip çalışması yaparak katkıda bulunmaları gerekmektedir. Avrupa çapında farklı şehirlerdeki yerel ev sahipleriyle ortaklaşa düzenlenecek yarışmalar dört gün boyunca sürecektir.
 
Türkiye özelinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek yarışmanın organizasyonu TÜBİTAK ev sahipliğinde 5 - 8 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecektir. TÜBİTAK, iklim sorunlarına yeni çözümler geliştirme konusunda kararlı vatandaşlar ve araştırmacıların başvurularını beklemektedir.
 
Etkinliğin dili İngilizcedir ve tercüme hizmeti sağlanmayacaktır.
 
Başvuru ve detaylara https://eusparks.eu/ sayfasından ulaşabilirsiniz.
 
 
 
Sorularınız için ncpcem@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz

Saygılarımızla,

TÜBİTAK - Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB)