KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]BAŞARIM 2024 - 8. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı
1 Mart 2024, Cuma
[ARBİS]BAŞARIM 2024 - 8. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı

Değerli Araştırmacımız,

Yüksek başarımlı hesaplama ile ilgili deneyim, araştırma, çalışma ve sonuçların, ulusal ölçekte bilimsel bir etkinlik kapsamında değerlendirilmesi ve paylaşılması amacı ile düzenlenmekte olan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferanslarının sekizincisi olan BAŞARIM 2024 konferansımız TÜBİTAK ULAKBİM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İTÜ Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) ve Bilkent Üniversitesi iş birliği ve EuroCC 2 projesinin desteğiyle 15 – 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Bildiriler için son gönderim tarihi 11 Mart 2024 'tür.

Konferansta sunulmak üzere Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından değerlendirilmesi sonrası seçilecek olan bildiriler, BAŞARIM 2024 Konferans Bildirileri Kitabında yalnızca elektronik olarak yayınlanacaktır. Bildirilerin en fazla 8 sayfa (tabloar, şekiller, referanslar dahil olmak üzere) ve iki sütunlu IEEE formatında olması beklenmektedir. Bildiriler için önerilen ana dil Türkçe olmakla birlikte; İngilizce bildiriler de kabul edilecektir.

Konferansta sunulanlar arasından seçilecek en iyi bildirilerin güncellenmiş ve genişletilmiş sürümleri SCI indeksinde yer alan Wiley Concurrency and Computation: Practice and Experience dergisi (etki faktörü: 2.0) BAŞARIM 2024 özel sayısına davet edilecektir. BAŞARIM 2024 özel sayısına yayın gönderebilmek için bildiriyi konferansta sunmuş olma şartı aranacaktır.

Ülkemizde doktora ve yüksek lisans yapan yabancı birçok öğrencinin de konferansa katılımını sağlamak için Türkçe yanında İngilizce bildiri ve sunumlar da kabul edilecektir. BAŞARIM 2024 özel sayısı İngilizce yayınlanacak olup, BAŞARIM 2024'e Türkçe bildiri, dergi için de İngilizce makale gönderilebilecektir.

Çok çekirdekli, çok işlemcili, grafik işlemci birimi (GPU) tabanlı, koşut (paralel), grid, bulut, küme, vb. sistemler ile yüksek başarım elde etmeye yönelik olarak öncelikle aşağıdaki konu başlıkları ve bu konu başlıkları haricinde yüksek başarımlı sistemlerle ilgili çalışan tüm araştırmacıları katılmaya davet ediyoruz.

Konu Başlıkları:
• Veri Merkezleri, Yeşil Hesaplama ve Sürdürülebilir YBH
• Yapay Zeka, Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme için Yüksek Başarım
• Yüksek Başarımlı Görüntüleme ve Grafik

BAŞARIM 2024 süresince bildiri oturumları dışında aşağıda yer alan etkinliklere yer verilmesi planlanmaktadır:

Çalışma Grubu Toplantıları: Benzer konular üzerinde çalışan araştırmacılarımızı bir araya getirerek iş birliği ortamları geliştirmeye yönelik, araştırmacılarımızın istekleri doğrultusunda grup toplantıları düzenlenebilecektir.

Çalışma Grubu Önerisi Başvuru formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Çalışma grubu öneri formunun gönderimi için son tarih, 11 Mart 2024’tür.

5 Dakikalık Tez Yarışması: Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH) alanında tez aşamasında olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tezleri hakkında beş dakikalık bir konuşma ya da poster sunmak için 5 Dakikalık Tez (5DT) yarışması yapılacaktır. Yarışmanın kazanan ilk üç finalisti ödüllendirilecektir.

5 Dakikalık Tez Yarışması için, tez sahibinin danışmanı indico hesabına giriş yapmalı ve ilgili tez ve tez sahibi için, “5 Dakikalık Tez Yarışması Aday öneri Formu” doldurulmalıdır.

5 Dakikalık Tez Yarışması aday önerisi için son tarih, 1 Nisan 2024’tür.

Önemli Tarihler:
Bildiri gönderimi için son tarih : 11 Mart 2024