HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Vestel’in A Takımı Uşak Üniversitesi’nde
26 Kasım 2019, Salı
Vestel’in A Takımı Uşak Üniversitesi’nde

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından "Vestel Beyaz Eşya Fabrikaları Akıllı Ürünler, Akıllı Fabrikalar" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Kurutma Makinesi AR-GE Müdürü Özgün Döşemeciler ve Vestel ekibi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti. Rektör Savaş, Vestel ekibini Uşak Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Kurutma Makinesi AR-GE Müdürü Özgün Döşemeciler, UTTO Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, DTS Tasarım Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şefik Baran Tarhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Teknoloji Gelişmişliktir

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Metin Gümüş, "Vestel firmasıyla gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz AR-GE çalışmaları var. Bu çalışmaların her adımında siz değerli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin fikirlerinden istifade edilecektir. Teknoloji gelişim demektir. Buna istinaden yapılacak çalışmaların hem üniversitemize hem Vestel’e hem de ülkemize önemli katkılar sunacağından kuşkum yok." şeklinde konuştu.

Vestel Tüketici Dostu Ürünler

Açılış konuşmasının ardından Vestel Beyaz Eşya A.Ş. Kurutma Makineleri Fabrikaları AR-GE Müdürü Özgün Döşemeciler “Akıllı Ürünler Akıllı Fabrikalar” konulu konferans verdi. Vestel Beyaz Eşyadan 18 kişilik bir ekip ile Uşak Üniversitesinde çalıştay düzenlediklerini ifade eden Döşemeciler, Vestel Beyaz Eşya hakkında bilgiler aktardı. Vestel’in, beyaz eşya, tüketici elektroniği, mobil cihazlar, savunma ve profesyonel ekranlar gibi sektörlerde faaliyet gösterdiğini aktaran Döşemeciler, Vestel’in dünya çapında 16 ofisi olduğunu belirtti. Toplam 30 bin kişiye istihdam sağlayan bir şirket olarak temel düşüncelerinin insanların hayatını kolaylaştıran, kolaylaştırırken de tasarruf anlamında tüketici dostu ürünler ortaya koymak olduğunun altını çizen Döşemeciler, “Vestel Beyaz Eşyada buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, klima ve pişirme cihazları üretiyoruz. Yaklaşık iki yıl önce ise çamaşır kurutma makinesini, tesislerimize aldık. Bu fabrikamız endüstri 4.0 temelleri ile kurulmuş son teknoloji bir fabrikadır. Ayrıca bakteri ve alerjiyi öldürebilen dünyanın en iyi beyaz eşyaları, dünya rekorlarına sahip, ödüllü birçok ürünümüz bulunmakta."dedi. Döşemeciler ayrıca Vestel fabrikalarının, siber-fiziksel sistemlere dayalı üretimin devreye girişi olarak bilinen günümüz endüstriyel devrimiyle birlikte üretilen ürünlerin işlevlerini, kullanıcıyı yormadan yapay zeka ile donatılmış teknolojik ürünleri ortaya çıkarmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Büyük Başarılar Küçük Başlangıçlardadır

Programda öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Döşemeciler, "Büyük başarılara ulaşmak için küçük başlangıçlara ihtiyacınız var. Hayatın her anlamda zorlu bir serüven olduğunu unutmayın ama yaşamın güzelliklerine de sırtınızı dönmeyin. Kendinize inanmakla küçük bir başlangıç yapabilirsiniz."şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Rektör Yrd. Prof. Dr. Metin Gümüş, Vestel Beyaz Eşya A.Ş Kurutma Makineleri AR-GE Müdürü Özgün Döşemeciler'e plaket takdim etti. Konferansın ardından Vestel Beyaz Eşya şirketinde Müşteri İlişkileri Sorumlusu Mustafa Kemal Kerpel'in AR-GE projeleri ile ilgili akademisyenlere yönelik kısa bir bilgilendirmesiyle, Üniversite-Sanayi İş Birliği Proje Çalıştayına geçildi. Çalıştay; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tasarım ve Malzeme Bilimi Mühendisliği, Sosyal Sorumluluk Projesi ve Makine Mühendisliği Oturumu olmak üzere 5 oturumda gerçekleşti. Gerçekleşen oturumlarda akademisyenler ve öğrenciler geliştirmiş oldukları projeleri AR-GE sorumluları ve Vestel Beyaz Eşya A.Ş temsilcilerine tanıttılar.