HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 28 Şubat Kadınları Paneli
28 Şubat 2019, Perşembe
28 Şubat Kadınları Paneli

Uşak Üniversitesi Genç Kadem Topluluğu tarafından, “28 Şubat Kadınları” adlı panel, 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas, Av. Hilal Sabancı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen panele, AK Parti Uşak Milletvekili Av. Mehmet Altay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan ile Prof. Dr. Adem Duru, AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“En Büyük Sıkıntımız İyi Yetişmiş İnsan Kıtlığı”

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Ömer Karahan, 28 Şubat Darbesi’nde Konya Selçuk Üniversitesi’nde dekan yardımcısı olduğunu, yönetime, eğitmen arkadaşlarına ve öğrencilere bu konuda bir şey yapıp yapmayacaklarını sorduğunda, yetkililerin görevden alınmaktan, öğrencilerin ise okuldan uzaklaştırılmaktan korktukları için hiçbir şey yapmadıklarını söyledi. “Önemli olan, inancın uğruna mücadele verip omurgalı olabilmektedir. O dönemde inanç sahibi olduğunu söyleyen insanlar omurgalı bir duruş sergileyemedi. Bu ülkenin en büyük sıkıntısı iyi yetişmiş insan kıtlığıdır.” dedi.

Milletvekili Altay; bu tür programların çok önemli olduğunu, 28 Şubat’ta yaşananların yeni nesile aktarılması gerektiğine dikkat çekti.

Av. Sabancı, 28 Şubat Darbesi’nde en büyük algı operasyonunu, medyanın yaptığını anlatarak “Tesettürü Allah’ın emri olarak değil, gericilik olarak gösterdiler. Böyle bir dönemi Allah bir daha yaşatmasın.”şeklinde konuştu.

“15 Temmuz Darbesinde İnsanların Üzerinden Geçen Tanklar, 28 Şubat Darbesinde Bizim Ruhlarımızın Üzerinden Geçti”

Panelde Emine İlyas 28 Şubat döneminde yaşadıklarını aktararak, “Üniversiteye çok zor şartlar altında gitmiş, muhafazakar bir ailenin kızıyım. Şehir dışında üniversite okumak benim için çok zor oldu. İlk senemde normal bir eğitim hayatı yaşadım. İkinci sınıfa geçtiğimde ise üniversite kapısından içeriye alınmadım. 15 Temmuz darbesinde insanların üzerinden geçen tanklar, 28 Şubat darbesinde bizim ruhlarımızın üzerinden geçti.  Ya başımı açıp okuluma devam edecektim ya da evime dönecektim. 20 yaşındaydım, hukuka başvurdum ve temel eğitim hakkımı istediğim için suçlu bulundum. Eğitim hayatımı 1998 yılında sonlandırdım. Evlenip Konya’ya yerleştim. 2007 yılında çıkan yasa ile eğitim hayatıma devam ettim ve ancak 2014 yılında mezun olabildim.”dedi.

Panelin sonunda soruları cevaplayan İlyas ve Sabancı’ya Rektör Yardımcıları tarafından üniversite adına teşekkür belgesi ve plaket verildi. Prof. Dr. Karahan yazdığı “28 Şubat Üniversitesi” adlı kitabı hediye etti.