HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde ‘Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ Başladı
14 Mayıs 2024, Salı
Uşak Üniversitesinde ‘Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ Başladı

Uşak Üniversitesinin bu yıl ‘Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ temasıyla düzenlediği etkinliklerin ilk gününde Filistin’e destek çadırları kurulurken 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek engellilik konusunda farkındalık arttırıldı.

İlk günkü etkinliklerde engelli bireylerin topluma katılımını desteklemek ve engelleri aşmada dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilk olarak ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleşti. Rektörlük önünden başlayan yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüşün ardından Öğrenci Yaşam Merkezi yanında bulunan alanda gerçekleşen etkinlikte konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş; “Bu hafta Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ temasıyla üniversitemizde bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bunlardan biri olan farkındalık etkinliğimize hoş geldiniz. Üniversite olarak toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı önemsiyoruz. Bu etkinliklerle, öğrencilerimizin ve toplumun genelinde bilinç ve empati seviyelerini arttırmayı amaçlıyoruz. Yarın akademik, idari personellerimiz ve öğrenci topluluklarımızın katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştireceğiz. 16 Mayıs tarihinde ise Eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu sizlerle bir araya gelecek. Hafta boyunca Filistin’e destek çadırımız açık olacak.” dedi.

Rektör Savaş’ın konuşmasından sonra şiir – müzik dinletisi gerçekleştirildi. Rektör Savaş da bu kapsamda Sezai Karakoç’un bir şiirini okudu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ekrem Savaş ve beraberindekiler Engelsiz Birim Koordinatörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi ve mezun öğrencimiz Teslime Nur Aytekin’in resim stantları, Engel Tanımayanlar Derneği standı, diyabet standı ve Gençlik Merkezi stantlarını gezerek bilgi aldı.

Program sonunda etkinliklere katkılarından dolayı Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ, öğrencilerimiz Yasemin Günder, Beyza Nur Aygören ile Ali Oruç Yılmaz'a, Bilal Demirci ve Müftülük Engelli Koordinatörü Mustafa Aydemir'e teşekkür belgesi verildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından ve Uşak İl Müftülüğünün katkılarıyla Uşak Üniversitesi Kampüs Camii’nde Bilal Demirci’nin moderatörlüğünü yaptığı “Engelsiz Cami- Engelsiz İbadet” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta Uzman Vaiz Zekeriyya Karaca, Müftülük Engelli Koordinatörleri Fatma Ebru Sarıca ve Mustafa Aydemir dinleyicilerle buluştu.

Etkinlik sonrasında katılımcılara lokma ikramı yapıldı.