HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Yıldırım, Gençlerle Buluştu
13 Mayıs 2024, Pazartesi
Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Yıldırım, Gençlerle Buluştu

Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Kariyer Sohbetleri’ adlı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen programa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız insanların kariyer yolculukları süresince karşılaştıkları zorlukları nasıl aştıklarını sizlere göstermek. Size rol model olmalarını sağlamak. Kendinize koyduğunuz kariyer hedeflerine ulaşabilmek için ilerleyeceğiniz yol her zaman düz olmayacak. Bazen inişler bazen de yokuşlarla karşılaşacaksınız. Yokuşlarla karşılaştığınızda düzlüğe çıkabilmenin yollarının ne olduğunu öğrenmeniz için bu seriyi başlattık. Bu buluşmalarla sizlere vizyon katmak istiyoruz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Gelecek yüzyılı sizler şekillendireceksiniz. Sizlerin, daha çok çalışarak ve daha büyük bir Türkiye için elinizden gelen bütün gayreti göstereceğinize inanıyorum. Davetimizi kırmayıp gelen Cumhuriyet Başsavcımız Serdar Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanımız Kayhan Yıldırım’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım dinleyicilerle hem mesleklerinin özelliklerini hem de kariyer yolculuklarını paylaştılar.

Konuşmasına hukuk eğitimi alma sürecini ve savcı olmaya nasıl karar verdiğini anlatarak başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, gençlere kişiliklerine uygun mesleği seçmelerini ve belirledikleri hedef doğrultusunda çalışmalarını ifade etti.

Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım ise yaptığı konuşmada mesleğinin inceliklerini anlatırken gençlere edindikleri mesleğin yanında bir hobi edinmelerini, kendilerini geliştirmelerini, güçlü yönlerini öne çıkaracak çalışmalar yapmalarını söyledi.

Programda, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Program Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım’a teşekkür plaketi vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.