HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversiteli Öğrenciler, Yeni Ürünü Denedi
13 Mayıs 2024, Pazartesi
Uşak Üniversiteli Öğrenciler, Yeni Ürünü Denedi

Uşak Üniversitesi tarafından Uşak şehir merkezinde açılan ve öğrenciler ile personele hizmet veren Uşak Üniversitesi Kültür Konağı, Muratbey Peynirlerinin yeni ürünün ön lansmanına ev sahipliği yaptı.

Uşak’ın ulusal markalarından Muratbey Peynirlerinin yeni ürünü peynirli çiğ köftenin ön lansmanına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Muratbey Peynirleri yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Lansmanda yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesinin öğrencilerinin akademik gelişimi kadar sosyal ve kültürel gelişimi için de çalışmalar yaptıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesi Kültür Konağımız hem öğrencilerimize hem de personellerimize hizmet veriyor. Konağımıza öğrencilerimiz gelip hem arkadaşlarıyla sohbet edebilirler hem de derslerini çalışıp kitaplarını okuyabilirler. Sabah 8.30’da açılan konağımız akşam 22.00’a kadar hizmet veriyor. Tüm öğrencilerimizi ve personelimizi konağımıza bekliyoruz.” dedi.

Muratbey Peynirlerinin Uşak’ın Türkiye genelinde tanınan önemli markalarından biri olduğunun altını çizen Rektör Savaş, firmanın yeni ürününün ön lansmanını Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde yapmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Firma olarak yeni ürünlerini Uşak Üniversitesi Kültür Konağında tanıtmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Muratbey Peynirleri Üretim Müdürü Faruk Demirel, yeni ürünleri olan peynirli çiğ köfte ile ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin en sevilen peynir markalarından biri olarak Ar-Ge çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bugün tanıtımını yaptığımız peynirli çiğ köfte de Ar-Ge çalışmalarımızın ürünlerinden biri. Ürünümüzün amacı mikrobiyolojik olarak problemli olan klasik çiğ köfteden daha sağlıklı ve daha besleyici bir ürün geliştirmek ve peyniri sevmeyen çocuklara peyniri sevdirmek. İlerleyen zamanlarda bu ürünümüzü glutensiz üreterek çölyak hastalığı ve gluten hassasiyeti olanlara da alternatif oluşturmayı amaçlıyoruz. Uşak Üniversitesine bizleri öğrencileriyle buluşturdukları için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından peynirli çiğ köftenin tadımı yapıldı ve öğrenciler Uşak Üniversitesi Kültür Konağında keyifli vakit geçirdi.