HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi, Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Aldı
30 Eylül 2023, Cumartesi
Uşak Üniversitesi, Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Aldı

 

Uşak Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” listesinde 108 ülke ve bölgeden 1.904 üniversite arasında yer almayı başardı.

Tüm dünyadan seçkin 1904 üniversitenin; eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, endüstri ve uluslararası görünüm olmak üzere beş başlıkta puanlanmasına dayalı sıralamalarını veren ve akademik derecelendirme kuruluşları arasında dünyanın en prestijli kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”te (World University Rankings 2024) Uşak Üniversitesi de yer aldı.

İlk defa 2022 yılında Times Higher Education  “Dünya Üniversite Sıralaması”na girmeyi başaran Uşak Üniversitesi, 2023 yılında genel sıralamaya girmeye hak kazanmıştı. 2024 yılında da bu başarısını devam ettiren Uşak Üniversitesi, araştırma kalitesi ve uluslararası görünüm kategorilerinde yükseliş göstererek dünya sıralamasına 1501+’dan girmeyi başardı. Türkiye’den sadece 97 üniversitenin yer aldığı THE “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”te Uşak Üniversitesi 72. sırada bulunuyor.

Uşak Üniversitesi 3. Kez THE “Dünya Üniversite Sıralaması”nda

Uşak Üniversitesinin adını bir kez daha dünyanın seçkin üniversitelerinin arasına yazdırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya’ sloganıyla çıktığımız yolda 3 yıl üst üste dünyanın en saygın üniversitelerinin bulunduğu listede yer almayı başardık. Dünyanın köklü üniversitelerinden Oxford, Stanford, Harvard, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Cambridge Üniversitesi’nin olduğu listeye Türkiye’den giren 97 üniversiteden biri olan üniversitemizin aklın ve bilimin ışığında çalışarak daha birçok başarıya imza atacağına inanıyorum” dedi.