HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Engelliler Haftasında "Özel Gereksinimli Çocuklarda Afet, Travma, Korku, Kaygı ve Müdahaleler" Konuşuldu
12 Mayıs 2023, Cuma
Engelliler Haftasında "Özel Gereksinimli Çocuklarda Afet, Travma, Korku, Kaygı ve Müdahaleler" Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayın yapıldı.

 "Özel Gereksinimli Çocuklarda Afet, Travma, Korku, Kaygı ve Müdahaleler" başlıklı yayında Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selda Özdemir, katılımcılara konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü akademik personeli Arş. Gör. Ayşe Killi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter; “Uşak Üniversitesi engelsiz bir üniversite olmak için çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Bu çalışmalarımızdan biri de farkındalık etkinliklerimiz. Düzenlediğimiz etkinliklerde her yıl farklı temalar seçiyoruz. Ülkemizin yaşadığı afetlerden dolayı bu yıl özel gereksinimli çocuklarımız afetlerden nasıl etkileniyorlar, neler yaşıyorlar ve sonrasında neler yapabilirizi konuşmak istedik. Herkes için faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav da yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesinin engelsiz üniversiteler arasında olduğunu belirterek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özel gereksinimli çocuklarda afet sonrası yaşanan travma, korku ve kaygının tanımlanması, ifade edilmesi ve uygun müdahalelerde bulunulmasının öneminden bahseden Prof. Dr. Selda Özdemir konuşması sonrasında katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Konferansın son kısmında Engelsiz Birim Koordinatörlüğü ve üniversitemiz öğrencileri öncülüğünde hazırlanan farkındalık videosu izleyicilerle paylaşıldı.