HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Teikyo Üniversitesi, Sakura Bilimsel Değişim Programı Kapsamında Öğrencilerimizi Misafir Etti
4 Ocak 2023, Çarşamba
Teikyo Üniversitesi, Sakura Bilimsel Değişim Programı Kapsamında Öğrencilerimizi Misafir Etti

Japonya Teikyo Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi arasında son yıllarda geliştirilen akademik ve kültürel ilişkiler neticesinde Teikyo Üniversitesi, Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı’ndan (JST) aldığı Sakura Bilimsel Değişim Programı desteği ile Uşak Üniversitesinden bir öğretim üyesi ve sekiz öğrenciyi 12 – 17 Aralık 2022 tarihlerinde misafir etti.

Mühendislik Fakültesi dekan yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Bengi Hakgüder Taze gözetiminde mühendislik alanından 2 lisans, 5 yüksek lisans ve 1 doktora öğrencisinin gerçekleştirdiği bu hareketlilik akademik ve kültürel değişime olanak sağladı.

Program kapsamında Teikyo Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi heyetleri Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Korkut Güngen ile Türk ve Japon üniversiteleri arasında işbirliğini geliştirme üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Programa katılan öğrencilerimiz çeşitli laboratuvar ve atölye çalışmalarını yerinde gözlemleyip uygulamanın yanı sıra Japon kültürüne ilişkin etkinliklere katılma fırsatı da yakaladılar. Hem Teikyo Üniversitesi öğrencileri hem de Uşak Üniversitesi öğrencileri mühendislik alanında yaptıkları çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirerek birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.

Beş gün süren programın son gününde Dekan Masayuki Arai ve Dekan Yardımcısı Bengi Hakgüder Taze, programın çok verimli geçtiğini belirterek destek olan herkese teşekkür ettiler. Ayrıca programa katılan öğrencilere sertifikaları Teikyo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Masayuki Arai tarafından takdim edildi.