HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Çalışmalarını Sergiledi
27 Aralık 2022, Salı
Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Çalışmalarını Sergiledi

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bitirme Projeleri Sergisi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirildi. 47 projenin yer aldığı sergiye Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Taş, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kabalcı, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin yarıyıl sonu çalışmalarının yer aldığı etkinliğin açılışını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kabalcı yaptı. Kabalcı konuşmasında,  “Mühendislik Fakülteleri kendi kapsamında önemli teknolojik gelişmelere altyapı teşkil eden, bilgi, teknik ve pratik aşamalarını organize eden ve sektöre kaliteli mühendisler yetiştiren fakültelerdir. 2022 yılının mart ayında tekrar başladığımız yüz yüze eğitimler sonrasında güzel sonuçlar elde ettik. Bu sonuçları paylaşarak daha sonra gelecek öğrencilerimiz için bir kültür oluşturmayı amaçladık. Bu serginin açılmasında emeği olan tüm hocalarımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrencilerimizin bahar ödeminde sanayiye gittiğinde de aynı başarıyı göstereceğinden hiç şüphem yok.” dedi.

“Bitirme projeleri mühendislik fakültelerinin olmazsa olmazıdır”

Mühendislik Fakültelerinin sadece kuramsal çalışmalar yapan fakülteler olmadığını söyleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Taş, “Mühendislik fakültelerinin diğer fakültelere göre bazı farklılıkları var. Mühendislik fakülteleri sadece kuramsal eğitimler içinde olmazlar. Teknoloji ve mühendislik aktivitesi içinde de olurlar. Bitirme projeleri mühendislik fakültelerinin olmazsa olmazıdır. Meslek hayatına atıldığınızda bu bitirme projelerini hazırlarken geçtiğiniz evreler çok işinize yarayacak.” diye konuştu.

Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç ise yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Mühendislik mesleğinde zamanla teknik yaklaşım, koşullar, uygulamalar değişse de başarı getiren bazı noktalar değişmiyor. Size bu kavramlardan biraz bahsetmek istiyorum. Özellikle keşif isteği çok önemli. İyi bir analiz becerisi, bir mühendisinin olmazsa olmazıdır. Uyumlu bir çalışma ve özel yetenek. Ülkemizi, dünyayı daha yaşanabilir kılmak, yaşam kalitesini arttırmak, toplumsal sorunlara çözümler üretmek biz mühendislerin işi olarak görülüyor.”

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Furkan Yıldırım yaptığı konuşmada böyle bir imkânı kendilerine verdikleri için fakülte ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından serginin açılışı yapıldı. Konuklar stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 6 proje, Gıda Mühendisliği bölümünden 3 proje, Kimya Mühendisliği bölümünden 2 proje, İnşaat Mühendisliği bölümünden 20 proje, Tekstil Mühendisliği bölümünden 7 proje ve Makine Mühendisliği Bölümünden 9 proje sergilendi.