Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesine Yeni Bölümler
4 Ağustos 2021, Çarşamba
Uşak Üniversitesine Yeni Bölümler

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018-2021 yılları arasında Uşak Üniversitesinde yeni açılan ve öğrenci alan ön lisans, lisans ve lisansüstü bölümler ve programlarla ilgili bilgi verdi.

Yaptığı açıklamada Rektör Savaş, göreve geldikleri andan itibaren eğitim-öğretim faaliyetleri başta olmak üzere, plan, proje, kalite çalışmaları, fiziksel yapılaşma, bölgesel kalkınma çalışmaları, AR-GE ve ÜR-GE faaliyetlerinde nitelikli gelişmeye önem verdiklerini belirtti.

Savaş, ‘‘Açtığımız bölümlerle/programlarla akademik ve bilimsel büyümeyi amaçlıyoruz.’’

Uşak İlinin, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde nitelikli bölümler ve programlar açtıklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Açtığımız bölümler/programlarla; akademik ve bilimsel büyümeye katkı sağlamanın yanı sıra, sektörlerinin ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamaya ve uzman insan kaynağını yetiştirmeye çalışıyoruz. Bölüm ve program açmaya karar verirken bazı kıstaslara göre hareket ediyoruz. İhtiyaç analizini yapıyoruz. Gerekli altyapı ve insan kaynağı yeterliliğini sağlıyoruz. Stratejik planlamamızı, açılacak bölüm ve programın üniversitemizin ve fakültelerimizin misyonuna sağlayacağı katkıyı, hangi disiplinlerarası faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği, bölüm ve program mezunlarının iş bulabilirliğini değerlendiriyoruz. Ayrıca biz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında ihtisaslaşmamız sebebiyle, bazı bölümlerin ve programların açılmasında, bu kıstasları da göz önünde bulunduruyoruz.” dedi.

Son İki Yılda Birçok Bölüm Açıldı

Geçtiğimiz yıl iki yüksekokulun fakülteye dönüştürüldüğünü ve lisansüstü eğitim enstitülerini (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri) ise “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” olarak tek çatı altında toplandığını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Sağlık Yüksekokulumuz, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz da, “Uygulamalı Bilimler Fakültesi” oldu. Göreve geldiğim günden bu güne kadar (2018-2021) açılan bölüm/programlarımızı sıralayacak olursak; Banaz Meslek Yüksek Okulumuzda; ‘Kimya Teknolojisi’ ile ‘Seramik ve Cam Tasarımı’, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunda; ‘Bilgisayar Programcılığı’, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda; ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ ile ‘Tıbbi Görüntüleme Teknikleri’, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda; ‘Elektrik’, ‘Mekatronik’, ‘Makine’, ‘Gaz ve Tesisat Teknolojisi’, ‘Giyim Üretim Teknolojisi’, ‘Kaynak Teknolojisi’ ile ‘Tekstil Teknolojisi’, Eşme Meslek Yüksekokulumuzda; ‘Eczane Hizmetleri’, ‘Halı ve Kilimcilik’ ile ‘Gıda Teknolojisi’, Ulubey Meslek Yüksekokulumuzda; ‘Optisyenlik’, Karahallı Meslek Yüksekokulumuzda; ‘Bilgisayar Programcılığı’, Spor Bilimleri Fakültemizde; ‘Rekreasyon’, Eğitim Fakültemizde; ‘Özel Eğitim Öğretmenliği’, Mühendislik Fakültemizde; ‘Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ ve Fen Edebiyat Fakültemizde; ‘İngiliz Dili ve Edebiyatı’ ile ‘Psikoloji’ bölümlerini/programlarını açtık. Lisansüstü programlarımızda ise genel olarak ihtisaslaşma programı kapsamında ve multidisipliner lisansüstü programlar hayata geçirdik. Bunlar; ‘Deri Mühendisliği’, ‘Tasarım Çalışmaları’, ‘Seramik Mühendisliği’, ‘Fizik’, ‘Kimya Mühendisliği’, ‘Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları’, ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’, ‘Sosyoloji’, ‘Sanat Tarihi’, ‘Eğitim Programları ve Öğretim’, ‘Muhasebe ve Finans’, ‘Antrenörlük Eğitimi’, ‘Spor Yöneticiliği’ tezli yüksek lisans programları ile ‘Madde Bağımlılığı’ tezsiz yüksek lisans programıdır. Doktora da ise ‘Arkeoloji’, ‘İşletme’, ‘Kimya Mühendisliği’, ‘Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği’, ‘Moleküler Biyoloji’, ‘Sınıf Eğitimi’, ‘Çağdaş Türk Lehçeleri’, ‘Spor Bilimleri’ programları ile ‘Seramik’ ve ‘Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Tasarım Çalışmaları’ sanatta yeterlilik programlarını açtık. Toplamda; 13 tezli, 1 tezsiz yüksek lisans ve 10 tane de doktora programını üniversitemize ve ülkemizin eğitim-öğretim alanlarına kazandırmış olduk. Bilindiği üzere YKS sonuçları açıklandı ve aday öğrenciler için tercih dönemi başladı. Üniversite tercihinde isabetli sonuç almaları için adaylara tavsiyem 'Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021' (https://sanalfuar.yok.gov.tr) dijital platformda düzenlenen fuarı ziyaret etmeleridir. Adaylar bu fuara katılarak, üniversite standımızdan her türlü bilgiye ulaşabilirler. Ayrıca aday öğrencilerimiz üniversitemizin ana sayfasında (https://www.usak.edu.tr) yer alan “Aday Öğrenci Sayfası”ndan da detaylı bilgi edinebilirler. Egenin bağrında hızla büyüyen Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah Eylül ayında öğrencilerimizle kampüs ortamında yüz yüze buluşacağız. Heyecanlıyız ve sabırsızlıkla öğrencilerimizle buluşacağımız günü bekliyoruz.” şeklinde konuştu.