HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Kişisel Koruyucu Donanımlar Eğitimi Gerçekleştirildi
31 Ekim 2017, Salı
Üniversitemizde Kişisel Koruyucu Donanımlar Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından “Kişisel Koruyucu Donanımlar” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan, EGEBÖLGE OSGB'nin yöneticileri, iş güvenliği uzmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kişisel Koruyucu Donanımlar Eğitimini, uluslararası bir firma olan ve 165 ülkede kişisel koruyucu donam ürünlerinin satışını yapan Draeger firmasının İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen temsilcileri gerçekleştirdi. Draeger firmasının eski satış müdürü ve aynı zamanda firmanın Türkiye danışmanlığını yapan Nuray Özdemir önce firma hakkında bilgiler verdi ve daha sonra kişisel koruyucu donanımların kullanımında bilinmeyenler ve dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan bahsetti.

Draeger İzmir Temsilcisi Anıl Otru ise solunum ile ilgili kişisel koruyucu donanımların kullanımından bahsetti ve öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Son olarak Draeger İstanbul temsilcisi Senem Yıldız kişisel koruyucu donanımların kullanımında önemli bir yeri olan koruyucu ayakkabılardan ve gözlüklerden bahsederek yine öğrencilerimizle uygulamalı bir şekilde eğitim yaptı.

Eğitimin sonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmed Zahid Çögenli bir konuşma yaparak, İş Güvenliği Uzmanlığının ülkemiz için çok önemli olduğundan ve uzman adayı olan öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken psikolojik detaylardan bahsederek eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen Draeger firmasının temsilcilerine, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bulduk ve düzenleme komitesinde yer alan öğrenciler Yılmaz Karadaş, Fatih Ulukaya, Mustafa Tatlıcan ve Didar Yılmaz'a teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. M. Zahid Çögenli kişisel koruyucu donanımlar eğitimlerinin her yıl düzenli olarak yapıldığını ve Dünya çapında uluslararası firmalardan bu konuda destek alındığını ve eğitimlerin sonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerine bu firmalar tarafından katılım sertifikası verildiğini söyledi.

Eğitimin sonunda Draeger firmasının temsilcilerine, yaptıkları eğitimden dolayı Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran adına teşekkür belgeleri verildi.

Haber fotoğraflarını indirmek için tıklayınız