HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Diş Hekimliği Fakültemizin Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
29 Kasım 2017, Çarşamba
Diş Hekimliği Fakültemizin Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” 28 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşti.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ali Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, Genel Sekreter Vekili Kenan Gökçe, Rektör Danışmanı Okutman Onur Altıntuğ, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Tanıtım Filminin gösterimiyle başlayan törende Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç açılış konuşması gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Celal Artunç, Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 62 öğrenci ile eğitim-öğretime başladığını belirterek “ Fakültemiz 2016 yılında hasta kabulüne başlamıştır. Vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmet her geçen gün gelişmektedir. Bu yıl 72 yeni öğrencimiz ve buna ek olarak lisansüstü alanda 10 öğrencimiz uzmanlık eğitimi almaya başladı. Toplam 136 öğrencimiz var. Fakültemizde 3 profesör, 16 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 31 akademisyen, 15 idari personel ve 29 firma personeli bulunmaktadır. 2017 yılı Eylül ayı itibariyle bugüne kadar 33 bin vatandaşımıza tedavi hizmeti verdik. Diş Hekimliği, bilimin ve sanatın iç içe olduğu, eğitimi ve uygulaması zor olan mesleklerden biridir. Dünyada gerçekleşen tüm bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek, eğitim, hasta hizmeti ve araştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakültemizi ulusal ve uluslararası alanda etkin bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Sevgili öğrencilerimiz, diş hekimliği eğitiminin hayat boyu süren bir süreç olduğunu unutmayın. Sizleri meslek hayatınıza en iyi şekilde hazırlamak, tüm yeniliklere hakim, güncel bilgilere erişmeyi bilen, teknolojinin tüm imkanlarını kullanabilen yetkin diş hekimleri olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Sizler de özverili çalışmaya devam etmelisiniz. Bugün burada beyaz önlüklerini giyecek yeni öğrencilerimize ve aramıza katılan yeni öğretim üyelerimize hoş geldiniz diyor, siz değerli konuklara bizlerle bir arada oldukları için teşekkür ediyorum.”dedi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran açılış konuşmasında Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrencilerini kutlayarak “Beyaz her zaman iyiliği, güzelliği ve hayrı temsil eder. Bugün Diş Hekimliğine ilk adımı atmış oluyorsunuz ve iyilik, güzellik ve hayr ile başlıyorsunuz. Bundan sonra size düşen teorik bilgilerinizi pratikle birleştirip, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmektir. Diş Hekimleri arasında en iyi olmaya çalışın. Dünyada en güzel meslek hayata hizmet eden meslektir derler. Kişilerin hayata tutunması, hayatın kaliteli sürdürülmesi hepimiz için önemlidir. Diş ağrısı için kabir azabı gibi derler. Sizler, dünyada insanları, belirli bir noktada, kabir azabından kurtarıyorsunuz. Sizlere hayatınız boyunca başarılar diliyorum.”dedi.

Tören başta Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran olmak üzere, Rektör Yardımcılarımız ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Elemanlarının öğrencilere önlük giydirmesinin ardından Dekan Prof. Dr. Celal Artunç’un öğrencilere “Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Andını” söyletmesi ile son buldu.