HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Bir Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” Adlı Konferans Gerçekleştirildi
24 Kasım 2017, Cuma
Üniversitemizde “Bir Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘’Bir Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Saim Savaş, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Bilgin, Prof. Dr. Ayhan Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran açılış konuşmasında ‘’Kesintisiz on sene öğretmenlik yaptım, şimdi sizlerle üniversitede birlikteyiz. Ortaokulda, lisede, üniversitede verilen dersler birbirinden farklı, o dersleri anlatmak farklı, o pedagojiyi kazanmak çok önemli. Açık ve net olarak şunu ifade edebilirim; bir unvan sahibi olduk, üniversitede dersler anlattık lakin diğer yönden on senelik öğretmenlik hayatım da bulunuyor. On senede aldığım haz bambaşkaydı. Üniversite hocalığıyla kıyaslayamayacağım duygular yaşadım. Eğitim Fakültesindeki öğrencilerimizi kutluyorum çünkü her biriniz ileride öğretmen olacaksınız, muallim olacaksınız. Eğitici ve öğretici olacaksınız. Kaldı ki öğretmenlik kutsal bir meslek, ilimi alıp ilimi öğretiriz. Bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü kutluyorum, sevgilerimi sunuyorum.’’ dedi.

Prof. Dr. Ayhan Aydın ise ‘’Bir Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik’’ konulu konuşmasında ‘’Öğretmenin tiyatro yetenekleri olmalı, yoksa bize yaşamayı kim hatırlatacak? Öğretmenler yaşarlar. Yeni duygular yaratan ve eğiten insana eğitimci denir. Gerçekten yaşayan kendine ait cümleleri olan insanlara biz öğretmen deriz. Bir çocuk öğretmendir, Sokrates öğretmendir, Mevlana öğretmendir, Mustafa Kemal Atatürk öğretmendir hem de başöğretmen. Dünyaya iyi insanlar yetiştirmeden iyi öğretmenler yetiştiremezsiniz. Düşünce tarihi okumadan, psikoloji okumadan öğretmen olunabilir mi, öğretmen kime derler? Boşlukları siz doldurun, yaşayarak doldurun. Yürümek sana özgü olmalı, soluksuz bir insanı dinleyemiyorsun. Farkında mısın? Bütün üstün zekalı insanlar çok okur, okuyun lütfen. Arka plan okur zeki insanlar, kelimelerin anlamlarına bakmaz. Yaşam o kadar boş ki, yaşam o kadar dolu ki, nereye baktığına bağlı. Kitapların mucizelerini bilir öğretmenler. Eğitim yürümektir dedik yaşamanın hakkını vermişliğin yüzüne yansımasıdır. Eğitim öyle büyük bir şey ki küçük, büyük fark etmiyor. Eğitim kendini yaratmaktır. Bir çocuk öğretmenine bakarken, kutup yıldızına bakar gibi bakar. Bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum’’.dedi.

Soru-cevap ile devam eden etkinlik sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Bilgin ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Helvacı, Prof. Dr. Ayhan Aydın’a plaket ve çiçek takdim etti.

Konferans sonunda Prof. Dr. Ayhan Aydın kurulan stantta öğrencilerle buluştu ve kitaplarını imzaladı.